Kizhi Pogost: To μικρό νησάκι με τις πολλές ξύλινες εκκλησίες!

To Kizhi Pogost είναι ένα μικρό νησάκι στη Ρωσία με τις πολλές ξύλινες εκκλησίες!

Το Kizhi είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στη λίμνη Onega στη Δημοκρατίας της Καρελίας στη Ρωσία και εχει μήκος 6 χλμ. και πλάτος 1 χλμ. Είναι γνωστό για τα πολλά και εξαιρετικά δείγματα ξύλινης αρχιτεκτονικής, τα οποία επιβιώνουν στο νησί από τον 15ο αιώνα. Περισσότερα από 80 ιστορικές ξύλινες κατασκευές, κυρίως εκκλησίες, μεταφέρθηκαν στο νησί γύρω στο 1950 με σκοπό να διαφυλαχθούν. Έτσι το νησί μετατράπηκε σε ένα υπαίθριο μουσείο. Η πρώτη αναφορά για τις εκκλησίες του νησιού χρονολογείται από το 1563.

Η πιο γνωστή απ' όλες τις κατασκευές ονομάζεται Kizhi Pogost, που από το 1990 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Όλη η περιοχή Pogost περιβάλλεται από περίφραξη, η οποία χτίστηκε τον 17ο αιώνα για προστασία από τις επιδρομές Σουηδών και Πολωνών. Πρόκειται για ένα ιστορικό μνημείο που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Περιλαμβάνει δύο μεγάλες ξύλινες εκκλησίες και ένα οκταγωνικό καμπαναριό, το οποίο χτίστηκε το 1862.

Ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος είναι το πιο αξιόλογο μνημείο της Pogost. Είναι άγνωστο ποιοι τον έφτιαξαν. Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι ο κύριος κατασκευαστής του ναού χρησιμοποίησε ένα τσεκούρι για το σύνολο της κατασκευής, το οποίο το πέταξε μέσα στη λίμνη με την ολοκλήρωσή της, λέγοντας "δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει άλλο όμοιο"

Η εκκλησία, η οποία χτίστηκε το 1708, έχει 22 τρούλους και με ύψος που φτάνει τα 37 μέτρα είναι ένα από τα ψηλότερα ξύλινα κτίρια στον ρώσικο βορρά. Σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση στην τέχνη της ξυλουργικής, ο ναός χτίστηκε από ξύλο χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ένα καρφί. Ως επί το πλείστον χρησιμοποιήθηκε ξύλο πεύκου και ερυθρελάτης.

Ο ναός της μεσιτείας της Παναγίας είναι η δεύτερη εκκλησία της Pogost. Έχει ύψος 32 μέτρα και εννιά τρούλους, από τους οποίους ο ένας βρίσκεται στο κέντρο και περιβάλλεται από τους άλλους οκτώ. Αυτές οι ασυνήθιστες κατασκευές με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, μέσα σε ένα εξωπραγματικό τοπίο, όπου ο ουρανός αντανακλάται στα καθαρά νερά της λίμνης.







\
\




Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου