Mίνι-σαύρα ανακάλυψε ερευνητική αποστολή στη Μαδαγασκάρη

Μια μίνι-σαύρα ανακάλυψε ερευνητική αποστολή στη Μαδαγασκάρη
Πρόκειται για ένα άγνωστο είδος χαμαιλέοντα τα μέλη του οποίου δεν ξεπερνούν σε μήκος τα 29 χιλιοστά! Η Brookesia micra ανήκει σε μια ευρύτερη οικογένεια, τα είδη της οποίας έχουν πολύ μικρό μέγεθος όμως η micra είναι, όπως λέει και το όνομα της, το πιο μικρό εξ αυτών. Είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι ερευνητές με την μικροσκοπική σαύρα να βρίσκεται πάνω σε ένα σπίρτο και το μήκος της μόλις που ξεπερνάει το κεφάλι του σπίρτου.
Η αποστολή
Την B.micra ανακάλυψε ερευνητική ομάδα με επικεφαλής Γερμανούς ερπετολόγους που έχουν συμμετάσχει και σε άλλες αποστολές στην Μαδαγασκάρη στις οποίες εντοπίστηκαν άγνωστα είδη ερπετών. Η νέα αποστολή εκτός από τη B.micra εντόπισε άλλα τρία άγνωστα μέχρι σήμερα είδη χαμαιλέοντα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ερπετά στην Μαδαγασκάρη, και ειδικά τα μικρότερα σε μέγεθος, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας και της ποικιλότροπης καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος. Τα ευρήματα τους δημοσιεύονται στην επιθεώρηση PLoS ONE.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου