Ανακαλύφθηκε η "δίδυμη" της "Mona Lisa" του Leonardo Da Vinci

Ανακαλύφθηκε η "δίδυμη" της "Mona Lisa" του Leonardo Da Vinci

Σε μουσείο της Μαδρίτης βρέθηκε αντίγραφο του αριστουργήματος του Leonardo Da Vinci "Mona Lisa", που πιθανότατα δημιούργησε βοηθός του. 

Η γυναίκα που απεικονίζεται φαίνεται νεότερη και πιο γοητευτική από την "πρωτότυπη", ενώ θεωρείται ως μια από τις πιο αξιοσημείωτες ανακαλύψεις των τελευταίων ετών.

Στον πίνακα που επί πέντε αιώνες ήταν στη σκιά του ισπανικού μουσείου Prado δεν απεικονίζεται η Μόνα Λίζα, αλλά θα μπορούσε κάποιος να τη θεωρήσει αδερφή της, μιας και οι ομοιότητες στα δύο πρόσωπα είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Από την πλευρά των ειδικών, ο συγκεκριμένος πίνακας βλέπει από άλλη οπτική το πρόσωπο της πιο διάσημης γυναίκας στην ιστορία της Τέχνης, σίγουρα με περισσότερο χρώμα και ζωντάνια.
Ο "θησαυρός" πίσω απ' το μαύρο φόντο

Η καλλιτεχνική αξία του πίνακα ανακαλύφθηκε πρόσφατα, όταν οι συντηρητές αφαίρεσαν το μαύρο φόντο πίσω από τη φιγούρα της γυναίκας, αποκαλύπτοντας το μαγευτικό τοπίο της Τοσκάνης.

Ο πίνακας αυτός θεωρείτο για αρκετό καιρό ένα από τα διασωθέντα αντίγραφα του πρωτότυπου αριστουργήματος από τα δεκάδες που δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη. Μάλιστα, υπάρχουν βάσιμες υποψίες πώς ο συγκεκριμένος πίνακας φιλοτεχνήθηκε από τον βοηθό του Da Vinci, τον Francesco Melzi, την ίδια περίοδο που ο δάσκαλός του ζωγράφιζε τη "Mona Lisa".
"Είναι πολύ πιθανό ο βοηθός του Λεονάρντο να γνώρισε τη Μόνα Λίζα και μπορεί να ήταν και παρών όταν εκείνη πόζαρε για τον δάσκαλό του. Μπορεί εκείνη να ήρθε και στο στούντιο όταν έμπαιναν οι τελευταίες πινελιές", αποκαλύπτει η ειδικός έργων Τέχνης του μουσείου Prado, Ana González Mozo, σύμφωνα με την Dailymail.

Το ντεμπούτο της "νέας Mona Lisa"

Ο πίνακας θα μεταφερθεί στο Παρίσι προκειμένου να εκτεθεί στο αφιέρωμα που ετοιμάζει το Λούβρο για την "Αγία Άννα" του Ντα Βίντσι μεταξύ 29 Μαρτίου και 25 Ιουνίου. Έτσι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους πίνακες δασκάλου και μαθητή δίπλα – δίπλα.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου