Slackermedia: Δημιουργία ενός full multimedia studio από το Slackware

Δημοσιεύτηκε από Constantinos


Το Slackermedia είναι ένα documentation providing που παρέχει όλες τις οδηγίες που θα χρειαστεί κάποιος, ώστε να στήσει ένα πλήρες και λειτουργικό multimedia studio από τη διανομή Slackware Linux. Εμπνευσμένο από το Linux-From-Scratch (όπως το Cinux, για παράδειγμα), πρόκειται για μια distro from text!

Είναι ένα πληρέστατο do-it-yourself που αρχίζει με την εγκατάσταση του Slackware και τελειώνει με αυτό που αποκαλούμε “Slackermedia” με όλα τα custom-compiled και configuration, ωστε να επιτευχθεί αυτό ακριβώς που πραγματικά θέλει και χρειάζεται ο καθένας, από τα multimedia εργαλεία του που χρησιμοποιεί, ώστε να επιτύχει τους καλλιτεχνικούς του στόχους (επαγγελματικούς η χομπίστικους).

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να πούμε ότι το Slackermedia δεν είναι μια διανομή που βασίζεται στο Slackware. Ούτε και πρόκειται για μια λίστα με multimedia εφαρμογές, τις περισσότερες εξ’ αυτών, εντελώς ρεαλιστικά, δε θα χρειαστείτε ποτέ. Και σίγουρα δεν είναι μια σειρά από έτοιμα scripts.


-Το Slackermedia, πρόκειται για μια σειρά από αναλυτικά tutorials,για όλα αυτά που πρέπει να κάνει ένας χρήστης ώστε να εγκαταστήσει/χτίσει/διαμορφώσει σημαντικά εργαλεία του συστήματος του, όπως για παράδειγμα τα: jackd, software synths, soundfonts, gimp brushes, fonts, individual apps, backends όπως το ffmpeg και mencoder και πολλά-πολλά ακομα…


Από πρώτη άποψη είναι κάτι που μπορούν να ασχοληθούν πιο προχωρημένοι. Η γνώμη μου ωστόσο είναι, πως αν ασχοληθεί και κάποιος που ενδιαφέρεται να μάθει τα μυστικά και κόλπα του συστήματος του και σαν τελικό αποτέλεσμα να έχει ένα λειτουργικό σύστημα που θα κάνει αυτά ακριβώς που θέλει και όλες οι εγκατεστημένες σε αυτό εφαρμογές και εργαλεία θα είναι έτσι όπως ακριβώς τα χρειάζεται.

Slackermedia
Απλή και σαφής η ιστοσελίδα, δεν θα σας μπερδέψει στο παραμικρό.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου