Ξανά στο προσκήνιο το Wikileaks



Ξεκινώντας από τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012, το Wikileaks ξεκίνησε την δημοσίευση των Global Intelligence Files. Πρόκειται για το πλήρες αρχείο της εταιρείας πληροφόρησης Stratfor το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 5 εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία εκτείνονται από το 2004 μέχρι και τα τέλη του 2011.

Τα μηνύματα αυτά είναι άκρως αποκαλυπτικά για την Stratfor αφού κάνουν σαφές ότι αντί για εταιρεία που απλώς εκδίδει ενημερωτικά newsletters στην πραγματικότητα παρέχει εμπιστευτικές πληροφορίες σε μεγάλες εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Ποιος προμήθευσε όμως τα αρχεία αυτά στο Wikileaks;; Ποιοι άλλοι από τους Anonymous οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση στο δίκτυο της εταιρείας τα Χριστούγεννα που μας πέρασε
Μάλιστα το ανακοίνωσαν και οι ίδιοι μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας των πρώτων μηνυμάτων από την υπηρεσία.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου