ZorinOs: Μια διανομή Linux που μοιάζει και την νοιώθεις σαν windows


Τι θα λέγατε αν σας λέγαμε πως μπορούσατε να εκτελέσετε ένα 100% δωρεάν πλήρες λειτουργικό σύστημα που μπορεί να κάνει ότι θα θέλατε από ένα PC, όπως την περιήγηση στο διαδίκτυο, παιχνίδια, την προβολή αρχείων πολυμέσων, email, και ακόμη να σας προσφέρει μια προηγμένη εφαρμογή γραφείου?

Αυτή είναι σε συντομία η υπόσχεση του Linux , αλλά οι περισσότεροι χρήστες απλά χρησιμοποιούν Windows, και θέλουν το περιβάλον που γνωρίζουν. Αν αυτό σας περιγράφει τότε δοκιμάστε το Zorin, μια διανομή linux βασισμένη στο ubuntu με περιβάλον ξανασχεδιασμένο ώστε να μοιάζει και να το νοιώθετε όπως το Windows 7. Περιλαμβάνει στοιχεία όπως το μενού έναρξης, την μπάρα ενεργειών, την επιφάνεια εργασίας και ένα σύσημα αρχείων που συμπεριφέρεται όπως θα περιμένατε στα Windows. Επιπλέον μπορείτε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε προγράμματα Windows χρησιμοποιώντας το 'Wine' μια εφαρμογή ενσωματωμένη στο Zorin.

Μπορείτε να το κατεβάσετε σαν ISO αρχείο, που μπορείτε να γράψετε σε CD (με το isoburn) ή σε USB (με Unebootin) και να το εγκαταστήσετε από εκεί. Θα σας δοθεί η επιλογή να εγκαταστήσετε το Zorin μαζί με το αρχικό λειτουργικό μέσω διπλής εκκίνησης. Το αρχείο είναι 1,14 GB και θα χρειαστεί χρόνος για να κατέβει.

Το Zorin είναι μια εξαιρετική ιδέα που υλοποιήθηκε τέλεια. 
Είναι τέλεια επιλογή :

α) Αν θέλετε να βάλετε ένα δωρεάν λειτουργικό σε έναν παλιό υπολογιστή σας

β) Αν θέλετε να να χρησιμοποιήσετε ένα ασφαλές γρήγορο λειτουργικό με γνώριμη μορφή και όψη που γνωρίζετε

γ) Αν θέλετε να πειραματιστείτε με το Linux

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Zorin και να κατεβάσετε το αρχείο.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου