Σοβαρότατος ιός ο οποίος παρουσιάζει την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος να ζητάει πρόστιμο 100€


Οι τεχνικοί των Αναβάσεων βρέθηκαν μπροστά σε αριθμό υπολογιστών (άρα δεν είναι μεμονωμένο συμβάν), μολυσμένων από ένα συγκεκριμένο ιό πιθανότατα τον Delf. QMF trojan, ο οποίος δημιουργεί τον TrojanProxy.Agent.NIB trojan, TrojanProxy.Agent.NIL trojan, RootKiK.FW trojan, και ο οποίος στα τελικά του στάδια παίρνει τον έλεγχο του υπολογιστή, μία από τις μορφές του οποίου δεν σε αφήνει να μπεις στο λειτουργικό σύστημα, (συγκεκριμένα στα windows), αν δεν πληρώσεις το υποτιθέμενο πρόστιμο των 100€, το οποίο πρόστιμο φαίνεται παραπλανητικά να ζητάει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν από υπολογιστές, θεωρούν ότι τα παιδιά τους ευθύνονται για το συγκεκριμένο συμβάν, και για να μην έχουν άλλες διατυπώσεις και προστριβές, προσπαθούν αρκετοί γονείς να πληρώσουν τα 100€.

Ενημερώστε όσους μπορείτε ότι είναι ιός, δεν έχει σχέση με την Ελληνική Αστυνομία, δεν θα μπορούσε άλλωστε να ζητάει πρόστιμο με αυτόν τον τρόπο.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε σε πιο βάθος μπορεί να προχωρήσει ο ιός, ο οποίος όπως και κάθε ιός ή δούρειος ίππος, μπορεί εν δυνάμει να υποκλέψει τους τυχόν αποθηκευμένους κωδικούς καρτών, ή e-banking του υπολογιστή μας. Πάντως χρειάζεται τεχνική υποστήριξη και πιθανότατα επανεγκατάσταση λειτουργικού συστήματος, όταν φτάσει σε σημείο να μην σου επιτρέπει την είσοδο στο λειτουργικό σύστημα.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου