Επιστημονικές ανακαλύψεις 2011

Το 2011 οι επιστήμονες ήταν πολύ απασχολημένοι. Υπήρξαν νέες ανακαλύψεις, συζητήσεις διαμάχες. Δύο νέα στοιχεία προστέθηκαν στον περιοδικό πίνακα και περισσότερα από 1.000 νέα είδη ανακαλύφθηκαν στη Νέα Γουινέα, μόνο. Ας γνωρίσουμε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικά συμβάντα του περασμένου έτους.

Αρχαιολογία
Στην Κένυα ανακαλύφθηκαν πέτρινα τσεκούρια, που χρονολογούνται περίπου πριν από 1.760.000 χρόνια. Στο Ισραήλ ανακαλύφθηκαν λεπίδες, που η κατασκευή τους δηλώνει εξελιγμένη μορφή παραγωγής. Χρονολογούνται πριν από 400.000 χρόνια. Οι ερευνητές ανακάλυψαν στοιχεία μιας καλά οργανωμένης παραγωγής λεπίδων με τυποποιημένο τρόπο. Ως πρώτη ύλη επιλέχθηκαν πέτρες.

Οι λεπίδες είχαν κοφτερή άκρη και μια αμβλεία άκρη, για εύκολη λαβή.
Ανακαλύφθηκε απολίθωμα πλεσιόσαυρου με ένα έμβρυο, γεγονός που δείχνει ότι ο πλεσιόσαυρος γέννησε μικρά, αντί για αυγά (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λος Άντζελες).



Ανεξήγητα φαινόμενα
Οι σπίνοι Bengalese ανακαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούν τη γραμματική στο κελάηδισμά τους.

Παρατηρήθηκε ότι, ρινοδέλφινα στην Αυστραλία έβγαζαν μεγάλα κοχύλια και ψάρια έξω από το νερό για να τα φάνε (Πανεπιστήμιο Murdoch).

Κοράκια βρέθηκαν να χρησιμοποιούν τα ράμφη τους σαν χέρια για να δείξουν και να δώσουν κάτι το ένα στο άλλο.

Στο Πουέρτο Ρίκο ανακαλύφθηκε ότι μικρές σαύρες (anoles) είναι ικανές να επιλύσουν προβλήματα, που είχαν σχεδιαστεί για να μετρήσουν την νοημοσύνη των πουλιών. Μάλιστα, χρειάστηκαν λιγότερες προσπάθειες απ' όσες τα πουλιά (Manuel Leal/ Πανεπιστήμιο Duke).

Έρευνες έδειξαν ότι, ο εγκέφαλος μικρών αραχνών είναι τόσο μεγάλος που υπερχειλίζει και γεμίζει το σώμα των αραχνών, μέχρι τα πόδια τους.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου