AnonymoX: Ένα καλό Firefox addon για ανωνυμία στο διαδίκτυο

Θα συνεχίσουμε λίγο σχετικά με την ανωνυμία στο διαδίκτυο, καθώς από τη μια η Google παραβιάζει το όποιο απόρρητο μπορούν να προσφέρουν στον χρήστη browser σαν του Internet Explorer και Safari, καθώς συμπεριλαμβανομένου του Chrome, έτσι κι’ αλλιώς από μόνοι τους σαν browsers συλλέγουν προσωπικά δεδομένα.

Η πιο σωστή λύση για ασφάλεια και προστασία των προσωπικών μας δεδομένων, κατά την περιήγηση μας στο διαδίκτυο είναι ο Firefox και κάποια πρόσθετα του (addons) που μπορούν να συμβάλλουν δραστικά σε αυτό.

Φυσικά μιλάμε για μεθόδους που είναι άμεσα εφικτοί σε όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις.

-Το AnonymX λοιπόν, είναι ένα πρόσθετο τ’ οποίο μπορείτε να προσθέσετε στον Firefox, ωστε να έχετε μια πραγματικά ανώνυμη περιήγηση, χωρίς ακόμα να φαίνεται η IP σας, αν επισκεπτόσαστε κάποιες ιστοσελίδες.

Το AnonymX, είναι δημιουργημένο από ανθρώπους που είναι ενάντια στη κάθε λογοκρισία του διαδικτύου η οποία πάει έμμεσα να επιβληθεί, με προσχήματα είτε για πνευματικά δικαιώματα, είτε για child safety η για καταπολέμηση τρομοκρατίας και ένα σωρό τέτοιες μπούρδες, καθώς όλη η ουσία γίνεται για τον περιορισμό της ελευθερίας. Για λογοκρισία πιο απλά.

Ένα απλό παράδειγμα που μπορεί να γίνει άμεσα κατανοητό από όλους, είναι όταν πάτε στο Youtube και προσπαθώντας να δείτε κάποιο βίντεο από εκεί, λαμβάνετε την ένδειξη πως αυτό το βίντεο, δεν επιτρέπεται για τη χώρα σας, λόγο πνευματικών δικαιωμάτων.

Αυτό ξέρετε, το να λογοκρίνονται γεωγραφικά οι χρήστες είναι κάτι εύκολο και ήδη εφαρμόζεται, με ένα εργαλείο που ονομάζεται: GeoIP-Blocks.

Από την άλλη, αν δεν το γνωρίζετε, εκεί έξω υπάρχουν πάρα πολλά λογοκριμένα sites, τα οποία και δεν είναι δυνατό να επισκεφθεί κάποιος.

Έτσι λοιπόν δημιούργησαν αυτό το πρόσθετο για τον Firefox, τ’ οποίο, αυτόματα κρύβει τα πάντα για εμάς (IP, λειτουργικό σύστημα, Browser) και μας δίνει κάποια άλλα ψεύτικα στοιχεία, τα οποία όμως στις σελίδες που επισκεπτόμαστε φαίνονται σαν αληθινά.

Αυτό το κάνει με τη χρήση κάποιου ProxyServer που μεσολαβεί ανάμεσα σ’ εμάς και στη κίνηση μας στο διαδίκτυο. Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στον ενδιάμεσο server, για να το πούμε απλά, είναι σκόρπια και στη πορεία “χάνονται”, ώστε είναι πάρα πολύ δύσκολο και πολύ χρονοβόρο, να μπορέσει να εντοπίσει κάποιος τα ίχνη μας και να τα ενώσει, ωστε να έχει μια πλήρη εικόνα για εμάς.


-Τα βασικά λοιπόν, χαρακτηριστικά του AnonymX, είναι:
  • Περιήγηση στο διαδίκτυο ανώνυμα
  • Αλλαγή της IP-διευθυνσης σας
  • Μπορείτε να επισκεφθείτε μπλοκαρισμένες/λογοκριμένες ιστοσελίδες
  • Φαίνεται πως προερχόσαστε από άλλη χώρα
  • Μπορείτε να διαγράψετε τα cookies τα οποία δείχνουν δημόσια την IP σας, να επιλέξετε να φαίνεται διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης(browser id)
  • Μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μέσω του Tor. Επίσης να έχετε πρόσβαση σε κρυμμένες ιστοσελίδες (.onion)
-Να έχετε υπ’ όψι τα εξής:
  • Κάνει λίγο περισσότερο, προκειμένου ν’ ανοίξει τις ιστοσελίδες, καθ’ ότι μεσολαβεί η διαδικασία που προαναφέραμε.
  • Μην έχετε την λειτουργιά Tor, πάρα πολλές ώρες ενεργή συνέχεια.
  • Έχετε τη δυνατότητα, να επιλέξετε σελίδες που εμπιστευόσαστε, ώστε σε αυτές να κάνετε κανονική περιήγηση, χωρίς καθυστέρηση.
  • Η χρήση του είναι απλούστατη, δυο κλικ υπόθεση και τον χειρισμό του και ενδείξεις, τις έχετε από ένα κουμπάκι/ένδειξη στη μπάρα του browser σας.
  • Καλύτερα θα ήταν να απενεργοποιήσετε όλα τα υπόλοιπα addons ασφαλείας η ανωνυμίας που τυχόν έχετε, κατά τη χρήση του AnonymoX.
  • Δεν έχει σημασία τι λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείτε, φτάνει να έχετε τον Firefox.
  • Το σημείο που θα εμφανιστεί (επανω η κάτω μπάρα), εξαρτάται, από τις υπάρχουσες επιλογές σας, στον Firefox.
-Μόλις το εγκαταστήσετε, κάντε επανεκκίνηση τον Firefox, προκειμένου, να το ενεργοποιήσετε:

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ     ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ



Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου