Apple και Microsoft στηρίζουν OpenStreetMap εις βάρος της Google


Πριν λίγες μέρες η Apple κυκλοφόρησε την νέα εφαρμογή iPhoto για το νέο iPad και το iPhone και αποκαλύφθηκε ότι στους χάρτες της εφαρμογής δεν χρησιμοποιήθηκαν τα Google Maps αλλά δεδομένα από την οργάνωση OpenStreetMap.

H Apple, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική εταιρεία που στηρίζει το OpenStreetMap αφού και η Foursquare πριν λίγο καιρό αντικατέστησε και αυτή τους χάρτες της Google με τα δεδομένα της OpenStreetMap στην ομώνυμη εφαρμογή της.

Τα πράγματα για την Google είναι ακόμα χειρότερα, βέβαια, αφού και η Microsoft έχει μπει στο παιχνίδι εδώ και πολύ καιρό. Η εταιρεία από το Redmond όχι μόνο έχει προσλάβει τον ιδρυτή της OpenStreetMap, Steve Coast, ως υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του Bing Mobile αλλά υπάρχει και συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών για ανταλλαγή δεδομένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες χαρτών τους από το 2010.

Προφανώς ο στόχος των τριών εταιρειών είναι σαφής. Η ανεξαρτησία από τα «δεσμά» της Google είναι κάτι που η Apple τουλάχιστον σχεδιάζει αρκετά χρόνια τώρα και το έχει δείξει με διάφορες εξαγορές σχετικών εταιρειών του χώρου αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται έτοιμη να υλοποιήσει. Η αλήθεια παραμένει ότι οι χάρτες της Google είναι ένα ισχυρό χαρτί για το iOS και θα ήταν πλήγμα για το δημοφιλές λειτουργικό εάν ο αντικαταστάτης του δεν αντεπεξέλθει στις προσδοκίες.
ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου