Πιο όμορφο τερματικό με ASCII art!

Δημοσιεύτηκε από Constantinos

Το τερματικό η κονσόλα είναι ένα παντοδύναμο και πολύ χρήσιμο εργαλείο για το σύστημα μας και με αυτό ο χρήστης μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε μπορούμε να το κάνουμε να είναι πιο χαρούμενο, δίνοντας του μια διαφορετική όψη. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε εύκολα με τα κλασσικά acii που άφησαν εποχή και εξελίχτηκαν σε πραγματική τέχνη και έχουν δημιουργηθεί ως και παιχνιδάκια με αυτά.



-Σήμερα θα δούμε έναν τρόπο να φτιάξετε εύκολα μπανεράκια με περισσότερους χαρακτήρες και σύμβολα, έτσι όπως αρέσει στον καθένα, με μόνο περιορισμό την φαντασία του.

Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Text Acii Art Generation.
2. Στον editor που έχει επάνω δεξιά, γράψτε το κείμενο που θέλετε, να βλέπετε κάθε φορά που ανοίγετε το τερματικό σας:


3. Γράφοντας το κείμενο, αυτό εμφανίζεται ακριβώς από κάτω. Από αριστερά, μπορείτε να επιλέξετε γραμματοσειρά:



4. Μόλις επιλέξετε την γραμματοσειρά, αντιγράψτε ολόκληρο το κείμενο (copy):



4. Δημιουργήστε ένα κενό αρχείο κειμένου και κάντε επικόλληση αυτό το κείμενο (paste), αποθηκεύστε το και ονομάστε το έγγραφο: art
5. Μετακινήστε το στον προσωπικό σας φάκελο (/home).
5. Μόλις το μετακινήσετε πατήστε συγχρόνως τα πλήκτρα ctrl και Η (Ctrl+H), ώστε να εμφανιστούν τα κρυφά σας αρχεία.
6. Εντοπίστε το κρυφό αρχείο με τ’ όνομα: .bashrc και ανοίξτε το.
7. Στο τέλος του αρχείου που θ’ ανοίξει με τον κειμενογράφο, κάντε copy-paste το παρακάτω και αποθηκεύστε το αρχείο, με την αλλαγή που κάνατε:
cat art
8. Κλείστε τα όλα και ανοίξτε το τερματικό σας.
Το Acii μπανεράκι σας θα είναι εκεί:



Οποιαδήποτε ώρα, μπορείτε να το αλλάξετε, απλά αλλάζοντας το acii κειμενάκι στο αρχείο art που δημιουργήσατε. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε και άλλο κείμενο η σχέδιο acii.

Για να το αφαιρέσετε εντελώς, απλά θα επεμβετε και πάλι στο αρχείο .bashrc, διαγράφοντας ότι προσθέσατε (δηλαδή το cat art) και αποθηκεύοντας το εκ νέου. Το αρχείο art, μπορείτε απλά να το διαγράψετε (μετακίνηση στα απορρίμματα).

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου