Τώρα μας «κλέβουν» και τη φέτα τα Σκόπια!


Σκοπιανή γαλακτοκομική εταιρεία διαφημίζει την «Μακεδονική Φέτα», με ένα διαφημιστικό σποτ αμφιβόλου αισθητικής, προκαλώντας για ακόμη μία φορά αντιδράσεις.

Η διαφήμιση δείχνει μια χαρούμενη οικογένεια να καταναλώνει πανευτυχής την «Μακεδονική»..
φέτα της συγκεκριμένης εταιρείας σημειώνοντας στο τέλος του διαφημιστικού ότι είναι ποιοτική και παραδοσιακή!

Εκτός από την προκλητική χρήση του όρου «μακεδονικό», η εταιρεία «Triple «Α» Cheese co LTD» χρησιμοποιεί παραπλανητικά την ονομασία «Φέτα» για το προϊόν της, το οποίο όπως είναι γνωστό, έχει κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ.).

Αυτό σημαίνει ότι το όνομα «Φέτα» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τυριά παρόμοιας σύστασης που παρασκευάζονται εκτός Ελλάδος και με άλλη διαδικασία από την παραδοσιακή. Θεσπίστηκε από την Ε.Ε. για την προστασία των προϊόντων τοπικής προέλευσης και τέθηκε σε ισχύ το 1996 και επιβεβαιώθηκε εκ νέου το 2002 και το 2005.

Σε τηλεοπτικά δίκτυα του Καναδά, προβάλλεται διαφημιστικό spot του συγκεκριμένου προϊόντος.
Εκτός από το τυρί Φέτα, οι Σκοπιανοί επιχειρούν τα τελευταία χρόνια να οικειοποιηθούν και την ονομασία «Μακεδονικός Οίνος» που επίσης αποτελεί κατοχυρωμένη ελληνική γεωγραφική ένδειξη.


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου