Ο χυμός από παντζάρι μειώνει την αρτηριακή πίεση


Μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά...
Ένα ποτήρι από χυμό παντζαριού τη μέρα μπορεί να είναι το «κλειδί» για την πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης, αναφέρουν ερευνητές. Ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Reading βρήκαν ότι μικρές δόσεις από χυμό παντζαριών μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή υπέρταση, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 500 ml χυμού παντζαριού οδηγεί σε μείωση της αρτηριακής πίεσης μέσα σε 24 ώρες. Η ομάδα της καθηγήτριας Julie Lovegrove του τμήματος Τροφίμων και Επιστημών Διατροφής του πανεπιστημίου βρήκε ότι η κατανάλωση μόλις 100 γραμμαρίων μέσα σε 0-4 ώρες οδηγούσε σε μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου