Γενιά Του Χάους


Το Πάσχα του 1982, τρεις φίλοι από ένα προάστιο της Αθήνας, ο Νίκος Βοσδογάνης κιθάρα, φωνή και στίχους, ο ξάδερφός του Νίκος Βοσδογάνης μπάσο και ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος τύμπανα και στίχους, δημιουργούν ένα συγκρότημα με όνομα «Αντι-κουλτούρα».

Το ’83 αποχωρεί ο κιθαρίστας Νίκος και στη θέση του έρχεται ο Κώστας Χατζόπουλος κιθάρα, στίχους και φωνητικά και ο ‘Αρης Λαμπρίδης στη φωνή. Τότε η μπάντα μετονομάζεται σε «Chaos Generation». Στις εφτά Απριλίου του ’83 κάνουν ένα live μαζί με τους «Ex Humans» στο club «Σοφίτα» στην Πλάκα. Λίγο αργότερα ξαναλλάζουν το όνομά τους σε «Γενιά Του Χάους» και ο στίχος τους πολιτικοποιείται.

Το ’83 κυκλοφόρησαν μαζί με τους φίλους τους «Αδιέξοδο», την split κασέτα σε παραγωγή της «Art Nouveau» με τίτλο «Καλή ‘Ορεξη», η οποία περιείχε έξι κομμάτια τους.

Το ’84 αποχωρεί και ο άλλος Νίκος και τη θέση του στο μπάσο παίρνει ο ‘Ακης Αμπράζης, που μόλις είχε έρθει από την Καρδίτσα. Επίσης φεύγει ο ‘Αρης Λαμπρίδης και στη θέση του έρχεται ο Δημήτρης Δρακόπουλος. Το ’84 συμμετέχουν στη συλλογή «Διατάραξη Κοινής Ησυχίας» με τα κομμάτια «Μπασταρδοκρατία» και «Επιθανάτιος Ρόγχος».

Το ’85 κυκλοφόρησε χέρι με χέρι μια split κασέτα με τους «Αδιέξοδο», από το live τους τον Ιανουάριο στο Αγρίνιο στο «Σινεμά ‘Ανεσις» με τίτλο «Η Γενιά Του Χάους Και Το Αδιέξοδο Σας Εύχονται Καλό Πάσχα».

Αρχές του ’86 αποχωρεί ο Δρακόπουλος. Το Μάιο ηχογραφούν μια demo κασέτα με εικοσιένα κομμάτια και το καλοκαίρι βγαίνει ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο «Γενιά Του Χάους», από τη «Δικαίωμα Διάβασης», η οποία έγινε αργότερα «Di-di Music». Την ίδια χρονιά στις δεκατέσσερις του Νοέμβρη δίνουν μια επεισοδιακή συναυλία με τους Ολανδούς «Shrubs» και «The Ex».

Το φθινόπωρο του ’86 αποχωρεί ο Αμπράζης και έρχονται οι Δημήτρης Παππάς κιθάρα και φωνή και Αλέξης Αλιφέρης μπάσο. Εμπλουτισμένοι με φρέσκιες επιρροές από τα νέα τους μέλη, πειραματίζονται πλέον με πιο μεταλλικό ήχο.

Χειμώνα του ’87 μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το νέο υλικό τους, για το δεύτερό τους δίσκο, με τη σύνθεσή τους να είναι Θοδωρής Ηλιακόπουλος τύμπανα και φωνή, Κώστας Χατζόπουλος κιθάρα και φωνή, Δημήτρης Παππάς κιθάρα και φωνητικά και Αλέξης Αλιφέρης μπάσο. Οι ηχογραφήσεις τελείωσαν το Φεβρουάριο του ’89, και την άνοιξη κυκλοφόρησε ο δίσκος από τη «Di-di Music» με τίτλο «Ρέκβιεμ» και περιείχε έντεκα κομμάτια τους. Την ίδια χρονιά η μπάντα διαλύεται.

Σε όλη την πορεία τους έδωσαν πολλά live κυρίως σε Αθήνα, αλλά και σε Αγρίνιο, Μέγαρα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Λαμία και Βόλο. Με το συγκρότημα εμφανίστηκαν σε κάποια live τους και οι Γιάννης Βεναρδής («Αδιέξοδο») τύμπανα, Γιώργος Πιπίνης («Moist Device») μπάσο, Γιώργος Δρακόπουλος («Moist Device») πλήκτρα και Γιώργος Κιούσης τύμπανα.

Το ’96 επανακυκλοφορούν οι δύο τους δίσκοι μαζί με τρία επιπλέον ακυκλοφόρητα κομμάτια τους, από τη «Wipe Out Records» σε ένα cd και έναν περιορισμένο αριθμό διπλού βινυλίου.

Το ’09 συναντήθηκαν ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος, ο Κώστας Χατζόπουλος και ο ‘Ακης Αμπράζης, μαζί με τον Μπάμπη Πετσίνη (ex «Sleepin Pillow») στα τύμπανα και έδωσαν στο «Gagarin 205″, το τελευταίο τους live.
Μετά τη διάλυσή τους το ’89, ο Ηλιακόπουλος συνέχισε να γράφει μουσική και από το ’99 ασχολήθηκε με την ηλεκτρονική μουσική με το όνομα «Anoptron». O Λαμπρίδης έπαιξε τύμπανα στους «Anti-Troppau Council».

Ο Αμπράζης στη Γαλλία που βρέθηκε το ’86, έπαιξε στους «Parkinson Square», σπούδασε στις Η.Π.Α. και όταν γύρισε στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τη μουσική διδασκαλία. Ο κιθαρίστας Νίκος Βοσδογάνης έπαιξε στους «Shades», «Παραλλήρημα», «Φετιχ», «Magic De Spell», «Γνωστοί ‘Αγνωστοι» και «Ε-75″. Γεννημένος το ’67, ο Νίκος έφυγε από τη ζωή στις δώδεκα Ιουλίου του 2009.

Μέλη:
ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ [ΦΩΝΗ/ΤΥΜΠΑΝΑ] ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΑΣ [ΚΙΘΑΡΑ]
ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΙΦΕΡΗΣ [ΜΠΑΣΟ]

Κυκλοφορίες:
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ/Β’ΠΛΕΥΡΑ:ΑΔΙΕΞΟΔΟ [1983 - TAPE]
ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ [1986 - DEMO TAPE]
ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ [1986 - LP]
ΡΕΚΒΙΕΜ [1989 - TAPE,LP]
ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ/ΡΕΚΒΙΕΜ [1996 - 2 LP,CD]

Συμμετοχές:
ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ [1984 - LP]
ΩΔΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ [1996 - TAPE]
UNDERGROUND 97 [1997 - CD]
UNDERGROUND 98 [1998 - CD]
ΚΟΛΑΣΗ ΚΟΛΑΣΗ [... - TAPE]


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου