Eiffel Tower: Δείτε πως κατασκευάστηκε ο πύργος του μηχανικού Άιφελ


Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες πως κατασκευάστηκε ο πύργος του μηχανικού Άιφελ, το σήμα κατατεθέν της Γαλλίας!

Πρόκειται για το μεταλλικό πύργο-σύμβολο των Παρισίων που βρίσκεται στο Πεδίο του Άρεως και κατασκευάστηκε το 1889 από τον Γάλλο μηχανικό Γκιστάβ Άιφελ (1823 - 1923), από τον οποίο πήρε και το όνομά του. Ειναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια του κόσμου και αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο και πηγή σημαντικών εσόδων για την πρωτεύουσα της Γαλλίας. 

Μια από τις δεκάδες οργισμένες υπογραφές κατά του Πύργου του Αϊφελ ανήκε στον Γκι ντε Μοπασάν. Όταν, χρόνια αργότερα, ένας δημοσιογράφος τον είδε να γευματίζει σε ένα από τα εστιατόρια του πύργου και τον ρώτησε τον λόγο της ενέργειάς του, εκείνος απάντησε: «Είναι το μοναδικό μέρος από το οποίο δεν είμαι υποχρεωμένος... να τον βλέπω».


Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου