Όταν στην Ευρώπη ζούσαν σε σπηλιές, στην Ινδία τις διακοσμούσαν!



Όταν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης ζούσε σε σπηλιές στην Ινδία τις μετέτρεπαν σε μοναδικά έργα τέχνης που ακόμα και σήμερα προκαλούν θαυμασμό. Οι σπηλιές Ajanta βρίσκονται στη Maharshtra της Ινδίας και είναι παγκοσμίως γνωστές για τα μοναδικά και εξαίσια έργα τους. Δημιουργήθηκαν τον 2ο αιώνα π.Χ. και αποτελούν ένα ζωντανό παράδειγμα της τοιχοποιίας του παρελθόντος.

Συνολικά υπάρχουν 30 σπηλιές, λαξευμένες στα βράχια χαράδρας και κάθε μία από αυτές είναι και ένα μοναδικό αριστούργημα της εικαστικής και γλυπτικής τέχνης. Κάθε σπηλιά έχει διαφορετική αρχιτεκτονική και ζωγραφική. Χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε χρόνο ταξιδεύουν στη Maharshtra για να εξερευνήσουν αυτά τα υπέροχα σπήλαια που αποτελούν μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ









ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου