Aokigahara: Το δάσος των αυτοκτονιών

Το δάσος Aokigahara γνωστό και ως Jyukai (Θάλασσα των Δέντρων),καταλαμβάνει περισσότερα από 3.000 στρέμματα και βρίσκεται στους πρόποδες του Φούτζι, που βρίσκεται δυτικά του Τόκιο. Αυτό το δάσος επιλέγεται από αρκετές δεκάδες ανθρώπων κάθε χρόνο οι οποίοι κατέληξαν στην θλιβερή απόφαση να αυτοκτονήσουν. Ρεκόρ σημειώθηκε το 2002, με την εύρεση 78 αυτόχειρων.

Ήδη από τον δέκατο ένατο αιώνα, στην φεουδαρχική τότε Ιαπωνία, όταν υπήρχε πείνα, οι φτωχότερες οικογένειες έφερναν στο δάσος τα παιδιά και τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να τους θρέψουν και τους εγκατέλειπαν εκεί για να πεθάνουν. Τον τελευταίο αιώνα, στα τέλη της δεκαετίας, ο συγγραφέας Σέιχ Matsumoto δημοσίευσε ένα μυθιστόρημα, που το πήρε η τηλεόραση και το έκανε ταινία, με τίτλο "Kuroi Jukai" (Η Μαύρη Θάλασσα των δέντρων), στην οποία ένας χαρακτήρας έμπαινε στο δάσος Aokigahara για να πεθάνει.

Πιο πρόσφατα δε, ένα άλλο βιβλίο ήρθε στο προσκήνιο, με τίτλο Kanzen Jisatsu Wataru Tsurumi Manyuaru (Το πλήρες εγχειρίδιο της Αυτοκτονίας, 1993), το οποίο πούλησε μόνο στην Ιαπωνία 1,3 εκατομμύρια αντίτυπα τον πρώτο κιόλας χρόνο της έκδοσής του. Σε αυτό το βιβλίο λοιπόν, πρότεινε το δάσος Aokigahara, ως το ιδανικό μέρος για να αφαιρέσει κάποιος τη ζωή του.

Το 2004, ο διευθυντής Takimoto Tomoyuki, ήταν μια ακόμα που γυρίστηκε, η οποία περιγράφει την ιστορία τεσσάρων ανθρώπων που αυτοκτόνησαν σε αυτό το δάσος. Από το 1971 άρχισαν να οργανώνουν επιδρομές για να βρουν τους σωρούς των αυτόχειρων. Κάθε χρόνο, μια ομάδα πυροσβεστών και αστυνομικών, οι οποίοι ξεπερνούσαν τα 300 άτομα, εισέρχονταν στο Aokigahara για την περισυλλογή των αυτοκτόνων που δεν είχαν βρεθεί νωρίτερα από τους επισκέπτες και τους δασοφύλακες. Επιπλέον, ένα βαν της αστυνομίας περιπολεί καθημερινά γύρω από το δάσος για πιθανές αυτοκτονίες.

Οι αρχές ανάρτησαν αφίσες στο δάσος με το ακόλουθο κείμενο: "Μια στιγμή, παρακαλώ. Η ζωή είναι ένα πολύτιμο δώρο που λάβατε από τους γονείς σας. Μην κρατάτε τις ανησυχίες σας για εσάς, ζητήστε βοήθεια. " Το 1998 είχαν ξεπεράσει για πρώτη φορά τον αριθμό των 30.000 αυτοκτονιών στην Ιαπωνία, το 2007 αυτοκτόνησαν 33.093 άνθρωποι, με το 2003 να φτάνει το υψηλότερο ποσοστό των: 34.427. Θα πρέπει, ωστόσο να επισημάνουμε, ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της "ΠΟΥ" η Ιαπωνία κατατάσσεται δέκατη σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τα ποσοστά αυτοκτονιών ανά 100.000 κατοίκων, με τα πρωτεία να κατέχει κατά φθίνουσα σειρά, η Λιθουανία, η Λευκορωσία και η Ρωσία.











Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου