«Ακτίνα πόνου»: Το νέο όπλο καταστολής


Επειδή τα κανόνια νερού δεν είναι τόσο αποτελεσματικά…

Active Denial System (ελληνιστί… Σύστημα Ενεργούς Απώθησης). Ένα νέο όπλο στα χέρια της αμερικανικής αστυνομίας για την καταστολή των διαδηλώσεων. Πρόκειται στην ουσία για ένα ηλεκτρομαγνητικό οπλικό σύστημα που εκπέμπει ισχυρή θερμική ακτίνα, ακόμα και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, προκαλώντας οξύ πόνο στα θύματα, χωρίς ωστόσο να επιφέρει κάποιο θανάσιμο τραυματισμό. Στόχος του; Η άμεση διάλυση των… ενοχλητικών διαδηλώσεων.

Το Σύστημα Ενεργούς Απώθησης πρωτοπαρουσιάστηκε από τους Αμερικανούς Πεζοναύτες στο Αφγανιστάν, χωρίς ωστόσο να έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ επισήμως εναντίον εχθρικών στόχων. Από τότε, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει δαπανήσει πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξή του, ενώ τώρα καταβάλλονται προσπάθειες να βγει και σε φορητή έκδοση. Βλέπετε το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι αρκετά μεγάλο, ώστε απαιτείται η τοποθέτησή του πάνω σε άλλο όχημα.. Δε βολεύει... Οι αστυνομικές αρχές του Λος Άντζελες έσπευσαν πάντως από τον Αύγουστο του 2010 να το «καπαρώσουν», ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να το χρησιμοποιήσουν σε σωφρονιστικό κατάστημα στα πλαίσια «επιχειρησιακής εκτίμησης»…  

Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου