Θρήνος στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελβετία

Οι οικογένειες των θυμάτων μετέβησαν διαδοχικά στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελβετία
το οποίο στοίχισε τη ζωή 28 ανθρώπων, μεταξύ τους 22 παιδιά από το Βέλγιο και την Ολλανδία.
Ένα χρώματος γκρι πούλμαν αναχώρησε μέσα στην ημέρα από τη σήραγγα, αποκλείοντας την κυκλοφορία στην είσοδο του χωριού Σιέρ της νότιας Ελβετίας.

"Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή. Επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν όλη την ημέρα ύστερα από αίτημα των οικογενειών", διευκρίνισε εκπρόσωπος της ελβετικής αστυνομίας.
Με λουλούδια στα χέρια, οικογένειες των θυμάτων είχαν αναχωρήσει λίγο νωρίτερα από το ξενοδοχείο όπου διέμειναν στη Σιόν, περιοχή που απέχει μερικά χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας.
Σε μια γέφυρα πάνω από τον αυτοκινητόδρομο, άνθρωποι άφηναν λουλούδια. Μεταξύ τους η Ελοντί, μια κάτοικος της περιοχής που δήλωσε ότι πήγε εκεί από αλληλεγγύη προς τις οικογένειες και τους διασώστες, συντετριμμένη από το δράμα.

Ο Πάπας Βενέδικτος Ιστ' προσεγγίζοντας τις οικογένειες των θυμάτων του "τραγικού τροχαίου" με το βελγικό πούλμαν στην Ελβετία, τόνισε ότι "συμπάσχει με τις οικογένειες που πενθούν και ενώνει την προσευχή του με τη δική τους", ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.
Σε τηλεγράφημά του που απέστειλε χθες Τετάρτη στο Αρχιεπίσκοπο Βρυξελλών, ο Ποντίφικας εκφράζει τη "βαθιά του συμπάθεια" στους τραυματίες, στις οικογένειές τους, στους διασώστες "προσευχόμενος στον Κύριο να τους δίνει δύναμη και παρηγοριά στη δοκιμασία τους".
Ο Πάπας "συμπάσχει με τις οικογένειες που πενθούν, προσεύχεται και εμπιστεύεται τα θύματα στην ευσπλαχνία του Θεού, παρακαλώντας τον να τα αγκαλιάσει υπό το φως του", προσθέτει το μήνυμα.

ΠΗΓΗ

Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου