Φτιάξτε το δικό σας μήνυμα και ρυθμίστε να το βλέπετε κατά την εκκίνηση

Σε αυτό τον οδηγό απλώς θα σας δείξω πως να γράψετε και να εμφανίζετε ένα μήνυμα καλώς ορίσματος όταν ανοίγετε τον υπολογιστή σας. Επίσης θα μάθετε ταυτόχρονα πως να γράφετε μηνύματα και να τα εμφανίζει πάνω δεξιά στις ειδοποιήσεις του συστήματος. Δεν είναι κάτι δύσκολο αντιθέτως πολύ εύκολο και ωραίο

Ας δούμε καταρχήν πως να εμφανίζουμε απλά ένα μήνυμα εκεί.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το terminal (Τερματικό) σας και να γράψετε το εξής:

sudo apt-get installnotify-osd



Έπειτα γράφουμε στην κονσόλα μας:
notify-send "Καλώς ήρθες LeArN/H@c& :)"


Και βουαλά πάνω δεξιά εμφανίζετε ένα "Καλώς ήρθες LeArN/H@c&"

Πάμε τώρα όμως να το προχωρήσουμε λιγάκι και να βάλουμε αυτήν την "ειδοποίηση" να μας την εμφανίζει κατά την εκκίνηση του λειτουργικού μας, όταν συνδεόμαστε.

Και εδώ τα βήματα είναι πολύ απλά.
Αρκεί να πάμε τέρμα πάνω δεξιά και να πατήσουμε στο εικονίδιο του τερματισμού ---> "Startup Applications"



Έπειτα στο παράθυρο που θα μας βγει "Προτιμήσεις προγραμμάτων εκκίνησης" πατάμε "Προσθήκη". Για να προσθέσουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση την εντολή μας ή άλλες φορές ίσος κάποιο πρόγραμμα στα προγράμματα εκκίνησης.



Στο παράθυρο που μας έβγαλε "Επεξεργασία προγραμμάτων εκκίνησης"

Στο "Όνομα"γράφουμε ότι όνομα θέλουμε εμείς και αν, προαιρετικά π.χ. "Καλώς ορίσατε" και από κάτω στην "Εντολή" γράφουμε την εντολή που θέλουμε, στην προκειμένη περίπτωση αυτή που γράψαμε ποιο πάνω για να μας εμφανίζει το μήνυμα. notify-send "Καλώς ήρθες LeArN/H@c& :) Όσο για το Σχόλιο που λέει ας μην βάλετε και τίποτα. Πατάμε "Αποθήκευση".



Και να το στα προγράμματα εκκίνησης. Μόλις τελειώσαμε. Πατήστε Κλείσιμο για να κλείσει το παράθυρο.



Αυτό ήταν μόλις τελειώσαμε τώρα κάθε φορά όταν ανοίγει ο υπολογιστής σας και συνδέεστε θα εμφανίζει στις ειδοποιήσεις συστήματος το μήνυμα της αρεσκείας σας.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου