Έξι όμορφα conky για το desktop σας

Δημοσιεύτηκε από Constantinos

To Conky είναι ένα είναι ένα σύστημα παρακολούθησης ελαφρύ που μπορεί να προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό ( αντίστοιχο στα Windows, είναι το «Rainmeter».) Είναι όμορφο, χρηστικό και μηδενικό σε κατανάλωση πόρων.

Μια ακόμα συλλογή από έξι καλαίσθητα conky, θα δούμε σήμερα, ώστε να ανανεώσετε το desktop σας, μα και να βλέπετε πολλές από τις πληροφορίες/ενδείξεις του συστήματος σας. Σημειώστε ότι για να μπορείτε να έχετε όποιο conky θέλετε, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.
Το conky, υπάρχει στους διαχειριστές πακέτων όλων των διανομών (synaptic, κέντρο λογισμικού, yum, yast, κλπ).

Αν θέλετε μπορείτε να το εγκαταστήσετε (για Ubuntu, Debian, Mint, και παράγωγες διανομές) και μέσω τερματικού, (μπορείτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας τη παρακάτω εντολή, πατώντας Enter μετά και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί:
sudo apt-get install conky

Καλό θα ήταν να εγκαταστησετε και τα lm-sensors (επίσης υπάρχουν σε όλους τους διαχειριστές πακέτων η απλά με την εντολή:
sudo apt-get install lm-sensors

Αυτό επειδή αρκετά conky themes, έχουν ενδείξεις για περισσότερα πράγματα (μπαταρία, θερμοκρασίες, κλπ). Για να περάσετε κάποιο νέο θέμα conky στο desktop σας, πρέπει να έχετε αφαιρέσει όποιο προηγούμενο είχατε και η διαδικασία είναι παρόμοια, όπως περιγράφεται σε αυτό το άρθρο (μέχρι το 5ο βήμα). Μετά μπορείτε να το προσθέσετε, να ξεκινάει αυτόματα, στις εφαρμογές εκκίνησης η να το εκκινείτε όποτε θέλετε, δίνοντας άπλα την εντολή:
conky
(μόλις τρέξει το conky, μπορειτε να κλείσετε το τερματικό, ασχέτως της ειδοποίησης που θα σας δώσει).

-Να περάσουμε τώρα και στα conky themes:

Gotham – Conky config 

DOWNLOAD
Δουλειά του psyjunta, με ώρα ημερομηνία να δεσπόζουν και με ενδείξεις για τις βασικές λειτουργίες του συστήματος μας (RAM, CPU, κατανάλωση σκληρού/ων δίσκου/ων).

My Conky Config 311209

DOWNLOAD
Μια καλαίσθητη δουλειά της londonali1010, με τις ενδείξεις κατανάλωσης του συστήματος μας, να απεικονίζονται με τη μορφή λεπτών κύκλων και από κάτω πλήρη ώρα/ημερομηνία. Με καθαρή γραμματοσειρά, σε πρώτο πλάνο δείχνει ημερομηνία και ώρα και τις βασικές ενδείξεις για κατανάλωση CPU, RAM, χρήση σκληρού/ων δίσκου/ων.

“Rings” Meters for Conky

DOWNLOAD
Και αυτό από την londonali1010, με κύκλους (δαχτυλίδια), οι οποίοι με διακριτικό τρόπο δείχνουν τις βασικές ενδείξεις από το σύστημα μας. Με την ώρα και ημερομηνία στην άλλη άκρη δίνει ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.

BOX – Conky Config

DOWNLOAD
Σε σκούρα απόχρωση πολλά στοιχεία για το τι γίνεται στο σύστημα και την σύνδεση μας. Μικρο και διακριτικό.

Suuuuny-conky

DOWNLOAD
Ένα μεγαλόπρεπες conky που περιλαμβάνει με τις ενδείξεις του μεγαλο μέρος του desktop. Περιλαμβάνεται και το φόντο (wallpaper) που βλέπετε στην εικόνα. Είναι μια δουλειά του BigRZA.

Cowon Conky

DOWNLOAD
Από τον BigRZA και αυτό το conky, φωτεινό και με λιγότερες ενδείξεις από τα προηγούμενα, μα με όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα στο desktop.

To conky σας, μπορείτε να το σταματήσετε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε, δίνοντας τη παρακάτω εντολή:
killall conky

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου