Καταλήξαμε στο τέλειο desktop για bloggers: Mint και KDE!



Επιτέλους! Τα κατάφερα! Και δεν ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολο! Έφτιαξα το τέλειο περιβάλλον εργασίας για κάθε blogger – ή, τουλάχιστον, το κοντινότερο σε αυτό. Και φυσικά, σκοπεύω να περιγράψω -ως ένα σημείο- τη διαδικασία μέσα από εδώ, ενώ σκέφτομαι και να φτιάξω έναν μεγαλύτερο και αναλυτικότερο οδηγό, τόσο για τα “πώς” όσο και για τα “γιατί” της. Πριν φτάσουμε σε αυτά, όμως… Σε αυτό το post ας περιοριστούμε στο λειτουργικό και την πλατφόρμα.

Λειτουργικό σύστημα: Linux Mint
Εύκολο σε εγκατάσταση και χρήση, με ικανοποιητικές επιδόσεις, σχεδόν όλα τα προγράμματα που μας ενδιαφέρουν διαθέσιμα με ένα κλικ, αλλά και σχετικά απλό στην εγκατάσταση των “δυσκολότερων” εφαρμογών, το Linux Mint αποδεικνύεται ό,τι πρέπει για έναν blogger. Από εδώ και έπειτα θα θεωρώ το Mint ως “δεδομένο” – και, όχι, δεν θα ασχοληθούμε από εδώ με την εγκατάσταση του, που έχει καλυφθεί ήδη πολλές φορές αλλού αναλυτικά και εκτενέστατα.

Desktop – “πλατφόρμα” εργασίας: KDE
Δοκίμασα τα πάντα (μέχρι… Fluxbox) και ο ιδανικός συνδυασμός ευχρηστίας και δυνατοτήτων, σε σχέση με όσα χρειάζεται το… άθλημα του blogging, θεωρώ πως εντοπίζονται μόνο στο KDE και το Gnome 3. Το “γιατί”, θα το δούμε στα… επόμενα επεισόδια. Ας πούμε πως έχει να κάνει με το θέμα της οργάνωσης.

Και με αυτά, κλείνω αυτό το… teaser για το τι θα ακολουθήσει. Εξάλλου, όφειλα να ενημερώσω για το “γιατί έχω χαθεί”, σωστά;

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου