Ha Long Bay: Ένα φυσικό θαύμα στο Βιετνάμ!


Το Ha Long Bay, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και βρίσκεται στην επαρχία Quảng Ninh, στο Βιετνάμ. Ο κόλπος αυτός, είναι γνωστός για τους βραχώδεις σχηματισμούς του. "Ha Long Bay" στην κυριολεξία σημαίνει "ο κόλπος που κατέβηκαν οι δράκοι".

Με έκταση περίπου 1553 τετρ. χιλιόμετρα, συμπεριλαμβάνει 1960 νησάκια, τα περισσότερα από τα οποία είναι από ασβεστόλιθο και έχουν πυκνή βλάστηση. Πολλά από τα νησιά έχουν τεράστιες σπηλιές. Το Hang Đầu Gỗ είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο της περιοχής. Έχει τρεις μεγάλους θαλάμους με πολλούς μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Οι ψαράδες της περιοχής έχουν ονομάσει τα νησιά από το σχήμα τους: μπανάνα, μικρό ψάρι, χελώνα, βουβάλι που κολυμπάει είναι μερικά από αυτά.

Δύο είναι τα μεγαλύτερα νησιά, που έχουν μόνιμους κατοίκους. Το Tuần Châu και το Cat Ba. Όμορφες παραλίες υπάρχουν και στα δύο και έχουν αναπτυχθεί τουριστικά. Επίσης και τα μικρότερα νησιά έχουν μια σειρά από όμορφες παραλίες.

Το Ha Long Bay είναι πατρίδα 14 ενδημικών φυτικών ειδών και 60 ειδών πανίδας. Στη θάλασσα της περιοχής υπάρχουν 200 είδη ψαριών και 450 διαφορετικά είδη μαλακίων. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Ha Long Bay είναι η ύπαρξη, και μάλιστα σε αφθονία, λιμνών στο εσωτερικό των νησιών. Για παράδειγμα, το νησί Dau Be έχει έξι λίμνες.

Από την περιοχή αυτή ένα τμήμα 434 τετρ. χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει 775 νησιά, έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (1994).

Υπάρχει ένας μύθος, ο οποίος συνδέεται με το Ha Long Bay κι έχει ως εξής: όταν οι Βιετναμέζοι μάχονταν εναντίον Κινέζων εισβολέων, οι θεοί έστειλαν μια οικογένεια δράκων, για να τους βοηθήσουν να υπερασπιστούν τα εδάφη τους. Οι δράκοι αυτοί έβγαζαν από το στόμα τους κοσμήματα και νεφρίτη (πολύτιμος λίθος). Τα κοσμήματα αυτά, μετατράπηκαν σε νησιά, που ενώθηκαν μεταξύ τους σχηματίζοντας έτσι έναν μεγάλο τοίχο. Οι κάτοικοι κράτησαν τη γη τους ασφαλή.

Οι δράκοι αποφάσισαν να ζήσουν στο μέρος αυτό, που ήταν πια ειρηνικό. Το μέρος όπου βρίσκεται η μητέρα-δράκος ονομάστηκε Ha Long, εκεί όπου βρίσκονται τα παιδιά της είναι το νησί Bai Tu Long και οι ουρές των δράκων σχημάτισαν την περιοχή που ονομάζεται Bach Long Vi, που είναι γνωστή για τις μεγάλες αμμώδεις (άσπρη άμμος) παραλίες.

Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου