Linus Torvalds προς OpenSuse: "Please just kill yourself now"



Έντονη ήταν η αντίδραση του δημιουργού του Linux Linus Torvalds απέναντι σε κάποιες πρακτικές ασφαλείας του OpenSuse. Σε post του στο Google+, κατηγόρησε τους developers της διανομής ότι ο τρόπος με τον οποίο δίνουν δικαιώματα root στο χρήστη είναι εντελώς λανθασμένος.

Στις περισσότερες διανομές η χρήση δικαιωμάτων root είναι σχετικά σπάνια και ζητείται μόνο όταν πρέπει να γίνουν σχετικά σημαντικές αλλαγές στο σύστημα. Όπως παραπονείται όμως ο Linus Torvalds, στο OpenSuse είναι απαραίτητα ακόμη και για να συνδέσεις έναν εκτυπωτή.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε μάλιστα
"If you have anything to do with security ... and think that my kids need to have the root password ... to change the date-and-time settings, please just kill yourself now"
Το γεγονός αποτελεί σημαντικό πρόβλημα καθώς είτε ο χρήστης δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτε αν δεν έχει το root password είτε μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα αν κάποιος του το δώσει.

Με άλλα λόγια δεν μπορούμε να δώσουμε μερική πρόσβαση στον υπολογιστή μας σε κάποιον. Είτε του την περιορίζουμε σχεδόν πλήρως, είτε του δίνουμε δικαιώματα root και η πρόσβαση του γίνεται πλήρης. Πράγμα φυσικά πολύ επικίνδυνο.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου