Ο Linus Torvals σχολιάζει Apple και Steve Jobs



Ένα αρκετά ενδιαφέρον απόσπασμα από συνέντευξη του Linus Torvalds, του δημιουργού του Linux, δείχνει πως παρά τις όποιες υποψίες των οπαδών του λειτουργικού-με-σήμα-τον-πιγκουίνο, ο Linus δεν διαθέτει… μαντικές δυνατότητες: ναι μεν σχολιάζει τόσο την Apple όσο και τον Steve Jobs, αλλά όσα λέει μάλλον είναι όσα σκεφτόμαστε και θα λέγαμε ούτως ή άλλως οι περισσότεροι: δεν μπορεί να μαντέψει “τι θα γίνει η Apple χωρίς τον Steve”, ούτε φαίνεται να θέλει να κάνει σχετικές εκτιμήσεις.

Ενδιαφέρον, πάντως, το ότι ο Steve Jobs του είχε προτείνει να εργαστεί για την Apple, βοηθώντας στην επέκταση του Mac OS X – και έτσι, και στην κυριαρχία του Unix. Μάλλον ο Steve είχε εκτιμήσει λάθος πως η αγάπη του Linus για το Unix θα ήταν μεγαλύτερη από την αγάπη του για την ελευθερία και το “ανοικτό” λογισμικό.


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου