MComix: Για να διαβάζετε comics στον υπολογιστή σας

Δημοσιεύτηκε από Constantinos


To MComix, είναι κατά κάποιο τρόπο η συνέχεια μια παλιότερης εφαρμογής, με τ’ όνομα Comix η οποία έχει σταματήσει ν’ αναπτύσσεται.

Το MComix, συνέχισε από εκείνο το σημείο, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους διαβάζουν κόμικς, να μπορούν να το κάνουν μέσω αυτής της εφαρμογής.
Είναι διαθέσιμη για Linux, Windows και FreeBSD και μέσω μιας πολύ προσαρμόσιμης προβολής, μπορεί να να διαβάσει εικόνες σε ZIP, RAR, 7Zip, tar μα και άλλα πιο συνηθισμένα αρχεία εικόνων.

-Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής είναι η 0.9.7 (μα αν έχετε κακοποιούσες πιο παλιές εκδόσεις διανομών, ίσως χρειαστεί να κατεβάσετε παλιότερη έκδοση της). Εκτός αυτού όμως το MComix, μπορείτε να εγκαταστήσετε, απλά κατεβάζοντας την έκδοση που είναι για Windows, μέσω του Wine (μη ξεχάσετε πριν με δεξί κλικ στο exe αρχείο να το κάνετε Εκτελέσιμο: Ιδιότητες>Δικαιώματα).

Για Linux, μόλις το κατεβάσετε, θα το αποσυμπιέσετε, θα μετακινηθείτε στον αποσυμπιεσμένο φάκελο και σαν διαχειριστές (root), θα κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο με τ’ όνομα: setup.py. (μπορείτε απλά να ανοίξετε με δεξί κλικ τον φάκελο σαν διαχειριστές. Αν δεν έχετε αυτή την επιλογή στον Ναυτίλο File Manager, προσθέστε την). Η μπορειτε να το τρέξετε με τη παρακατω εντολη, σ’ ένα τερματικό/κονσόλα:
sudo python setup.py install

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σαν προαπαιτούμενο, έχει το πακετάκι: python-setuptools. Αυτό υπάρχει στους διαχειριστές πακέτων των διανομών σας (Κέντρο Λογισμικου, Yum, Yast, Synaptic, κλπ).

Αν θέλετε σε Ubuntu, μπορούμε να το εγκαταστήσουμε και μέσω τερματικού (μπορειτε να το καλέσετε είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T), δίνοντας τη παρακάτω εντολή, πατώντας Enter μετά και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί:
sudo apt-get install python-setuptools

-Αν τύχει και δεν φαίνεται στο μενού σας, τρέξτε το, δίνοντας σ’ ένα τερματικό/κονσόλα τη παρακάτω εντολή, πατώντας Enter μετά:
mcomix

-Παραπάνω οδηγίες, στη σελιδα του.

DOWNLOAD   ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου