Robot σχεδιάζει καρικατούρες σε τρία λεπτά


Δεν περιορίζονται μόνο σε ιατρικές και βιομηχανικές εργασίες, τα ρομπότ τώρα μπαίνουν και στον τομέα της τέχνης, με έμφαση στην δημιουργία καρικατούρας. Την ημέρα που τα ρομπότ θα κερδίζουν χρήματα σχεδιάζοντας ανθρώπους, οι καρικαοτύρες θα είναι μια χαμένη τέχνη για τους ανθρώπους. Θα είναι υποχρεωτικό να έχουμε εικόνες καρικατούρες στα δημόσια έγγραφα. Και θα μας σκλαβώνουν για να εξασκούν την τέχνη τους!

Όλα ξεκίνησαν από αυτό το ρομπότ που ανέπτυξε το ινστιτούτο Fraunhofer. To επέδειξαν στην έκθεση Cebit 2012 και τώρα μπορεί να σχεδιάσει ένα πορτραίτο σε λιγότερο από τρία λεπτά. Αλπά χρειάζεται να του δοθεί μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, και να το αφήσεις να κάνει την δουλειά του. Το λογισμικό ανιχνεύει τις αντανακλάσεις του φωτός στην επιφάνεια της εικόνας. Έτσι προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και το αναπαράγει στον καμβά σαν αφηρημένο σχέδιο. Το ρομπότ στοιχίζει 53,000 δολάρια, οπότε οι καλιτέχνες είνα ασφαλείς επί του παρόντος.


ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου