Τεχνολογία θερμότητας της Seagate υπόσχεται χωρητικότητες εως 60ΤΒ

 Η Seagate παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που υπόσχεται πολύ μεγάλη πυκνότητα αποθήκευσης. Μαγνητική εγγραφή με βοήθεια θερμότητας, HAMR (Heat-assisted magnetic recording) θα ήταν μόλις η τρίτη βασική τεχνολογία για περιστρεφόμενους δίσκους, και ακόμα με την πρώτη γενιά της τεχνολογίας θα οδηγήσει σε πυκνότητες του ενός terabit ανά τετραγωνική ίντσα, μια αύξηση της τάξεως του 55 τα εκατό σε σχέση με τα σημερινά 620 gigabits ανά τετραγωνική ίντσα. Χωρίς να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για το ΗAMR, η Seagate σημείωσε ότι η τεχνική αυτή προσφέρει απόδοση που στο παρελθόν είχε θεωρηθεί “αδύνατη”.

Η μέθοδος αναμένεται να προσφέρει σαφή οφέλη μόλις είναι έτοιμη και θα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Οι αρχικές εκδόσεις με την 1Τb πυκνότητα θα φέρουν 2ΤΒ δίσκους για notebook και 6TB για επιτραπέζιους υπολογιστές. Καθώς θα βελτιώνεται, θα αυξάνει πέντε έως δέκα φορές τη χωρητικότητα, φτάνοντας τα 20ΤB και 60TB για δίσκους για 2,5 και 3,5 ιντσών αντίστοιχα.

Η Seagate ήταν εσκεμμένα συντηρητική στις προσδοκίες της. Υποσχέθηκα αρχικά ότι το HAMR θα εμφανιζόταν “αργότερα στη δεκαετία” και θα έφτανε στο μέγιστο της απόδοσης του δέκα χρονιά μετά.

H εισαγωγή της νέας τεχνολογίας θα οδηγήσει την κούρσα των παραδοσιακών κατασκευαστών δίσκων να παραμείνουν μπροστά από τους δίσκους στερεάς κατάστασης SSD. Οι δίσκοι SSD είναι προς το παρόν ακριβοί, αλλά ιστορικά διπλασιάζουν την χωρητικότητα τους σε κάθε σημαντική αλλαγή και μπορούν τα φτάσουν τους περιστρεφόμενους δίσκους μέσα στα επόμενα χρόνια καθώς θα αυξάνονται οι χωρητικότητες και θα μειώνονται οι τιμές.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου