Πως να αναβαθμίσετε από Ubuntu 10.04 σε 12.04

Δημοσιεύτηκε από Constantinos


Όπως γνωρίζουμε η επικείμενη έκδοση 12.04 του Ubuntu θα είναι LTS, δηλαδη με παρατεταμένη υποστήριξη για πέντε χρόνια.  Αυτό γίνεται εδώ και καποια χρόνια από την Canonical και την κοινότητα του Ubuntu, προκειμένου το λειτουργικό να είναι απολύτως σταθερό για χρήση, κάτι στο οποίο δίνουν βάρος οι εταιρείες και οι επαγγελματίες.

Αυτές οι εκδόσεις του Ubuntu, οι LTS είναι και αυτές που θα πρέπει να έχουν οι απλοί χρήστες, αν θέλουν να έχουν ένα λειτουργικό σύστημα, ωστε να κανουν την δουλειά τους απροβλημάτιστα. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος δηλαδη, κάθε τόσο να αλλάζουν έκδοση. Αν θέλουν ένα λειτουργικό σύστημα σταθερό, χωρίς άσχημες εκπλήξεις, ωστε να κανουν την δουλειά τους.

Έτσι είναι ευνόητο, καποιο διάστημα μετά από την επίσημη κυκλοφορία της έκδοσης 12.04, να θελήσουν να αναβαθμίσουν σε αυτή οι έχοντες την έκδοση 10.4 που είναι και η τελευταια LTS.  Συνιστούμε την αναβάθμιση αυτή να την κάνετε σε διάστημα ενός μήνα και μετά, από την κανονική κυκλοφορία της έκδοσης 12.04, ωστε διάφορα μικροπροβλήματα που σχεδον πάντα προκύπτουν, να έχουν διορθωθεί.

-Η διαδικασια είναι ευκολη και παρακατω θα την δώσουμε με τον πιο σύντομο τρόπο. Σημειώστε ότι την ίδια διαδικασια θα ακολουθήσετε αν θέλετε να περάσετε στην 12.04 και έχετε καποια από τις εκδόσεις 11.04 η 11.10:
H διαδικασια που θα περιγράψουμε είναι η συνήθης. Ωστοσο από την έκδοση 10.04 ως την 12.04, έχουν σημειωθεί πολλές αλλαγές με κυριότερη αυτή της μετάβασης στο Gnome3.

Προτείνουμε να κάνετε ένα backup των προσωπικών σας αρχείων, ωστε να μη συμβεί καποιο απρόοπτο. 
Το osarena σε καμία περίπτωση δεν φέρνει την παραμικρή ευθύνη.

ΒΗΜΑ 1ο:
Σημαντικό είναι να κάνετε μια πλήρη αναβάθμιση στην υπάρχουσα έκδοση σας. Αυτή μπορεί να γίνει και από γραφικό περιβαλλον, μα για συντομία και καλύτερα αποτελέσματα, θα την κανουμε μέσω τερματικού.

Ανοίξτε το είτε μέσω dash, αρχίζοντας να γράφετε την λέξη terminal, είτε πατώντας συγχρόνως τα πλήκτρα: Ctrl-Alt-T, δίνοντας μια-μια τις παρακατω εντολές, πατώντας Enter μετά την κάθε μια και δίνοντας τον κωδικό μας, μόλις ζητηθεί:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Την παραπάνω εντολη μπορειτε να την δώσετε και σαν μια, αν θέλετε:
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Μόλις τελειώσει η διαδικασια, υπάρχει η πιθανότητα να σας ζητησει επανεκκίνηση του συστήματος, ωστε να ολοκληρωθούν οι αλλαγές.

ΒΗΜΑ 2ο:
Αφού έχει ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασια, πατήστε συγχρόνως τα πλήκτρα: Alt και F2 και στο κενό πεδίο, γράψτε το παρακατω, πατώντας Enter στη συνεχεια:
update-manager -d

(αν έχετε έκδοση 10.04, 10.10, αυτό θα ανοιξει ξεχωριστά (εικόνα 1), αλλιώς (11.04, 11.10) θα ανοιξει στο dash (εικόνα 2):





Αυτό θα ανοιξει τον διαχειριστή ενημερώσεων, όπου θα σας δείχνει και την τελευταια διαθέσιμη έκδοση. Αρκεί να πατήσετε το κουμπακι για αναβάθμιση (Upgrade):



Αμέσως θα ξεκινήσει η διαδικασια αναβάθμισης στη νέα έκδοση 12.04 η οποία μπορεί να διαρκέσει κάμποσο χρόνο:



Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασια, θα σας ζητησει επανεκκίνηση, ωστε να ολοκληρωθούν πληρως οι αλλαγές. Κάντε το reboot στο σύστημα σας και μπαίνοντας εκ νέου, θα έχετε τη νέα έκδοση 12.04 του Ubuntu.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου