Η Ελλάδα πεθαίνει: Τα προφητικά λόγια του Θανάση Βέγγου στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου


Στις 29 Μαΐου 1926 γεννήθηκε και στις 3 Μαΐου 2011 έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Βέγγος, ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για το ήθος και τη σεμνότητά του. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Θανάση Βέγγο μιλάει για την Ελλάδα στην ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου "Το βλέμα του Οδυσσέα".

Η πιο συγκλονιστική σκηνή του Θανάση Βέγγου δεν ήταν από κωμική ταινία αλλά από την ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. "Ξέρεις κάτι; Η Ελλάδα πεθαίνει. Πεθαίνουμε σα λαός. Κάναμε τον κύκλο μας. Δεν ξέρω πόσες χιλιάδες χρόνια ανάμεσα σε σπασμένες πέτρες και αγάλματα... και πεθαίνουμε... Αλλά αν είναι να πεθάνει η Ελλάδα, να πεθάνει γρήγορα! Γιατί η αγωνία κρατάει πολύ και κάνει πολύ θόρυβο. Μωρή φύση μόνη σου είσαι, μόνος μου είμαι κι εγώ... πάρε ένα μπισκότο..!"
Όταν δυο σπουδαίοι άνθρωποι συναντιούνται....

Δείτε το απόσπασμα από την ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου "Το βλέμα του Οδυσσέα" (1995):





Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου