Έφτασε το Wine 1.4


Έπειτα απο είκοσι μήνες συνεχούς ανάπτυξης, το Wine μας δίνει μια ακόμα "μεγάλη" και σταθερή κυκλοφορία. Οι συνολικές αλλαγές υπερβαίνουν τις 16.000 και προσθέτουν νέα χαρακτηριστικά αλλά και αφαιρούν κάποια παλαιότερα.

Μια απο τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η μηχανή γραφικών DIB (device independent bitmaps) η οποία αναλαμβάνει το rendering για τα γραφικά απο το αντίστοιχο API των Windows GDI (Graphics Device Interface).

Η βοήθεια για την υποστήριξη αυτού του API αλλά και η ανάπτυξη ήρθε απο την εταιρεία Transgaming η οποία διαθέτει τη δική της εμπορική εκδοχή του Wine. Παράλληλα αυξήθηκε η ταχύτητα στα πιο γνωστά και συχνά χρησιμοποιούμενα API των Windows, όπως το Direct3D και το DirectDraw.

Στο θέμα του ήχου το Wine σταμάτησε να υποστηρίζει τα OSS 3, AudioIO και το JACK αντίθετα με τα  ALSA, CoreAudio, and OSS 4. Η υποστήριξη του Pulse Audio γίνεται μέσω της συμβατότητας του με το Alsa, αν και ήδη  γίνεται δουλειά για την απευθείας λειτουργία του.

Άλλες αλλαγές που θα χαρακτηρίζαμε σημαντικές είναι η πολύ καλύτερη υποστήριξη στο Microsoft Office 2010, οι βελτιώσεις στην εκτύπωση (Cups), η ποιότητα των παραγόμενων αρχείων της Postscript, η βελτιωμένη υποστήριξη σε διάφορα Fonts αλλά και οι βελτιώσεις στις συσκευές εισόδου. (ποντίκι κλπ) 

Για τους users των Ubuntu Oneiric, Natty, Maverick και Lucid η έκδοση 1.4 δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, αλλά θα θα είναι διαθέσιμη σύντομα. Εάν δεν θέλετε να περιμένετε, μπορείτε να δώσετε τις παρακάτω εντολές και μόλις γίνει διαθέσιμη θα την λάβετε μέσω update

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine1.3
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου