Αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη

Αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη

Αν έπεφτε στη Γη θα προκαλούσε μεγάλη έκρηξη !!!
Τη περασμένη Κυριακή, ένας αστεροειδής, με μήκος 45 μέτρων, πλησίασε αρκετά το πλανήτη μας. Ο διαστημικός βράχος, ονόματι 2012 EG5, πλησίασε τη Γη σε απόσταση 230.000 χιλιομέτρων και σε περίπτωση που έπεφτε, θα προκαλούσε έκρηξη, ανάλογη με εκείνη ενός ατομικού όπλου.

Ο αστεροειδής είχε εντοπιστεί από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στη Χαβάη, στις 13 Μαρτίου. Έχει διάμετρο 1.8 μέτρων και έχει σχεδιαστεί για να αναζητά κινούμενα αντικείμενα στον ουρανό. Περιέχει τη μεγαλύτερη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στο κόσμο, με 1.400 megapixels.

«Η πρόσκρουση κομητών και αστεροειδών δεν είναι σπάνια στο πλανήτη μας. Ωστόσο, τα μεγάλα χτυπήματα είναι σπάνια. Η τελευταία μεγάλη πρόσκρουση συνέβη πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια, η οποία είχε οδηγήσει στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων», ανέφεραν οι επιστήμονες της NASA.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου