Έφυγε ο Δημήτρης Μητροπάνος


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών άφησε ο Δημήτρης Μητροπάνος αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο κενό στο λαϊκό στερέωμα. Ο τραγουδιστής έπαθε έμφραγμα και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου υπέστη πνευμονικό οίδημα.


Ο Δημήτρης Μητροπάνος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1948 στα Τρίκαλα. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος μέχρι τα 16 του νόμιζε πως ο πατέρας του είχε πεθάνει στον πόλεμο όταν και έλαβε ένα γράμμα από εκείνον που ζούσε στην Ρουμανία. Τον συνάντησε στα 29 του χρόνια.

Σε μια συγκέντρωση που έκανε ο θείος του γνώρισε τον Μπιθικώτση ο οποίος όταν τον άκουσε να τραγουδά είπε: " Εσύ πρέπει να γίνεις τραγουδιστής. Έλα να σε πάω εγώ στην Kολούμπια".

Λίγο καιρό μετά πηγαίνει στην δισκογραφική εταιρία όπου γνωρίζει τον Ζαμπέτα και δουλεύει δίπλα του στα "Ξημερώματα". Το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε ήταν το "Χαμένη πασχαλιά" που κυκλοφόρησε από την ΕΛΛΑΔΙΣΚ (μετέπειτα Polygram) αλλά απαγορεύτηκε από την χούντα.



 Ο πρώτος του δίσκος έγινε με τον Ζαμπέτα και κυκλοφορεί το 1967 με τα τραγούδια "Θεσσαλονίκη", "Μεταξουργείο","Ξενύχτης" και "Σπύρο μου, Σπυράκη μου". Για τον Ζαμπέτα είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια αναφέροντας πως του χρωστά πολλά. "Στον Ζαμπέτα χρωστάω πολλά. Ίσως είναι ο μόνος που χρωστάω τόσα πολλά. Μου φέρθηκε παραπάνω από καλά κι ήταν για μένα οι πρώτες μου εμπειρίες."

Η πορεία του έμελλε να είναι λαμπρή με λαμπρές συνεργασίες και μεγάλες επιτυχίες όπως: "Σ'αναζητώ στη Σαλονίκη", "Σ'αγαπώ σαν αμαρτία", "Πες μου που πουλάν καρδιές", "Καλοκαίρια και χειμώνες" και "Ρόζα".

Η τελευταία του συνεργασία έγινε στο Κέντρο Αθηνών μαζί με τους Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση.



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου