Γιατί να δεις το “Μικρό Σπίτι στο Δάσος”

Θοδωρής Δημητρόπουλος

Ο σεναριογράφος της απίστευτης ταινίας τρόμου, σου εξηγεί γιατί δεν πρέπει να την χάσεις με τίποτα. Καλά τα λέει... Στο “Μικρό Σπίτι στο Δάσος” τα πάντα θυμίζουν κάθε άλλη ταινία τρόμου που έχεις δει, και υπάρχει λόγος γι’αυτό: Ο στόχος της ταινίας, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι να σε τρομάξει, να σε κάνει να γελάσεις, και να σε κάνει να δεις με άλλο μάτι ολόκληρο το είδος. Πριν δώσουμε το λόγο στον σεναριογράφο της ταινίας, Joss Whedon (τον σκηνοθέτη των “Εκδικητών”, συμπτωματικά, που βγαίνουν σε λιγότερο από 2 βδομάδες στις αίθουσες), εξηγούμε συνοπτικά τους 6 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να χάσεις αυτή την ταινία με τίποτα.

Αν αγαπάς τον τρόμο, θα μιλήσει στην καρδιά σου
Οι δύο άνθρωποι που την έγραψαν (ο Whedon μαζί με τον Drew Goddard), είναι φανατικοί του είδους του σινεμά τρόμου, με ειλικρινές κι όχι ειρωνικό πάθος γι’αυτό. Από το “Evil Dead” μέχρι το οποιοδήποτε “Παρασκευή και 13”, όλες οι αναφορές έχουν χωρέσει σε αυτή την ταινία. Και όχι απλά σαν εξυπνάδα, αλλά με σκοπό. Ο σκοπός είναι να σου θυμίσει ΓΙΑΤΙ γουστάρεις αυτές τις ταινίες...



Είναι τρομακτική
...και το κάνει όντας μία από αυτές. Δεν είναι ότι θα σου κοπεί και η ανάσα, αλλά εγγυημένα θα περάσεις τέλεια.

Είναι πολύ αστεία
Σε αυτό βοηθάει και η κανιβαλιστική διάθεσή της. Τίποτα δε μένει όρθιο, κάθε σκηνικό κρύβει και κάποιο έξυπνο αστείο, οι διάλογοι είναι φανταστικοί, και κάθε σύμβαση ανατρέπεται ιδιοφυώς. Πραγματικά, όλες οι σκηνές των “άλλων” (θα δεις, θα καταλάβεις, εμείς δε λέμε τίποτα) είναι κωμικά διαμάντια.

Δεν είναι σάπια ταινία με αναίτιους διαμελισμούς
Το αίμα ρέει άφθονο, μη μας παρεξηγήσεις. Αλλά η ταινία στηρίζεται στο μυαλό, στο χιούμορ, στον “κανονικό” τρόμο, και όχι στο φτηνό σοκ και το άπλετο gore για να σε καθηλώσει. Έχει άλλους τρόπους για να το πετύχει.



Θα σου αφήσει το στόμα ανοιχτό για μιάμιση ώρα
Και πραγματικά, το πετυχαίνει. Ό,τι κι αν νομίζεις ότι ξέρεις για την ταινία, δεν αρκεί. Οι εκπλήξεις θα πέφτουν βροχή, με αποκορύφωμα την παραληρηματική 3η πράξη. Πολύ, απλά, το “Μικρό Σπίτι στο Δάσος” αποσυνθέτει την Ταινία Τρόμου στα επιμέρους κομμάτια της, και μετά αποφασίζει, Τι διάολο, ας την ξαναφτιάξουμε από την αρχή. Στο ενδιάμεσο, δε θα πιστεύεις κάποια από τα πράγματα που βλέπεις.

Θα μπορείς να το παίζεις έξυπνος
Όχι απλά επειδή η ταινία θα θεωρείται καλτ αριστούργημα στα χρόνια που θα έρθουν και δε θα σταματήσει να αποτελεί σημείο αναφοράς (οπότε φρόντισε να είσαι από αυτούς που θα μπορούν να λένε “εγώ ήμουν από αυτούς που το είδαν στο σινεμά, όχι μετά που το ανακαλύψατε όλοι”), όχι μόνο έχει για πρωταγωνιστή τον Chris “Θωρ” Hemsworth που θα γίνει σούπερ σταρ, αλλά είναι και γραμμένη από τον Joss Whedon. Ο Whedon είναι δημιουργός σπουδαίων τηλεοπτικών σειρών, αλλά ακόμα κυριότερα, είναι ο σκηνοθέτης των “Εκδικητών” - ξέρεις, εκείνης της μικρής ταινιούλας με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΜΑΖΙ που βγαίνει στις αίθουσες σε 2 βδομάδες. Σκέψου το: Όταν όλοι θα βλέπουν εκείνο, εσύ θα ξέρεις ότι έχεις δει την πιο έξυπνη από τις φετινές του ταινίες.

Ας τον αφήσουμε λοιπόν να σου εξηγήσει κι ο ίδιος τι το ξεχωριστό έχει “Το Μικρό Σπίτι στο Δάσος”, σε μια συνέντευξη που εξασφαλίσαμε αποκλειστικά:



ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου