Ήξερες ότι: Δεν μπορείς να τυπώσεις/σκανάρεις ένα χαρτονόμισμα;


Τα περισσότερα λογισμικά υπολογιστών αρνούνται να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε εντολή σχετίζεται με την εκτύπωση ή το σκανάρισμα χαρτονομισμάτων, λόγω μίας διακρατικής συμφωνίας.

Πως είναι αυτό δυνατόν; Εάν κοιτάξετε προσεκτικά ένα χαρτονόμισμα, θα δείτε έναν αριθμό ευδιάκριτων κουκκίδων, τον λεγόμενο Αστερισμό EURion. Πρόκειται για πέντε μικρές πορτοκαλί, πράσινες ή κίτρινες κουκκίδες σε συγκεκριμένη διάταξη, σε διάφορα σημεία του χαρτονομίσματος και με διαφορετικό προσανατολισμό.

Όλοι οι εκτυπωτές, τα σκάνερ και τα λογισμικά επεξεργασίας εικόνων, όπως το Photoshop, διαθέτουν έναν εσωτερικό αλγόριθμο, που αρνείται να εκτυπώσει ή να σκανάρει μία εικόνα εάν ανιχνεύσει τον Αστερισμό EURion. Επομένως, είναι αδύνατη η εκτύπωση ενός χαρτονομίσματος με τη χρήση λογισμικού επεξεργασίας εικόνων, φωτοτυπικού ή εκτυπωτή. Και αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο, εκτός και αν είστε παραχαράκτες...

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου