Παναθηναϊκός: Tο έπος του Άμστερνταμ επι του πανίσχυρου Αγιαξ!

Πέρασαν χρόνια από τη μεγαλη νίκη του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επί του πανίσχυρου τότε Αγιαξ στο Αμστερνταμ. Μια από τις ιστορικοτερες νίκες των Ελληνικων ομάδων στη κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Ήταν 3 Απριλίου του 1996 όταν ο Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε κάνει μαγική πορεία και είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ,η κλήρωση εκεί τον φέρει αντιμέτωπο με την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Ο επί δύο ολόκληρα χρόνια αήττητος Άγιαξ, ήταν μεγαθήριο και υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο παιχνίδι στο «Ντε Μέερ» με σκοπό να φτασει ένα βήμα ποιο κοντά στην υπεράσπιση του τίτλου του.

Οι πράσινοι όμως είχαν αντίθετη γνώμη, στο 87ο λεπτό του αγώνα  ο Γιώργος Δώνης πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και ξεκίναει μία τρελή κούρσα, πασάρει στον Βαζέχα και ο Πολωνός με εκπληκτικό πλασέ από το ύψος του πέναλτι σημειώνει το τελικό 0-1! 

Μεγάλο πανηγύρι στήθηκε από τους «πράσινους», σε μια από τις σημαντικότερες νίκες  στην Ιστορία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού αθλητισμού. Αξέχαστη η περιγραφή  εκείνου του τεράστιου γκολ... «Ο Δώνης πασάρει στον Βαζέχα, που δεν είναι οφσάιντ, το κάνει, ο Βαζέχα απέναντι στον Φαν Ντερ Σααρ, σκοράρει και ο Παναθηναϊκός παγώνει το Άμστερνταμ...». 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76' Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ
Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84' Μάρκος), Μαραγκός (62' Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90' Νιόπλιας)

Το γκολ του αγώνα:


Πρώτη είδηση στα ξενα media:





Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου