Ελέγξτε εύκολα αν ο Mac σας έχει το malware Flashback



Παρά την υποτιθέμενη ασφάλεια και από ιούς, trojan και κακόβουλο λογισμικό που παρέχουν οι Mac, το malware Flashback κυριολεκτικά σαρώνει.

Αν και εδώ μπορείτε να βρείτε οδηγίες για την αφαίρεση του OSX / Flashback.C σε περίπτωση που το σύστημά σας έχει ήδη προσβληθεί: http://www.f-secure.com/v-descs/trojan-downloader_osx_flashback_i.shtml πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια καλό είναι να είστε βέβαιοι ότι ο υπολογιστής πράγματι είναι μολυσμένος από τον Flashback.

Ο πλέον εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να επισκεφθείτε την διεύθυνση http://public.dev.drweb.com/april/ και να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν εργαλείο που παρέχει η Doctor Web γι' αυτή τη δουλειά. Αν διαπιστώσετε ότι συμπεριλαμβάνεστε κι εσείς στους άτυχους της υπόθεσης, τότε ακολουθήστε τις πιο πάνω οδηγίες.

Επίσης καλό είναι να θυμάστε ότι η Apple έχει ήδη κυκλοφορήσει patch που λύνουν το πρόβλημα αλλά μόνο για Mac OS X 10.6 και OS X Lion.

Java for Mac OS X 10.6 Update 7 - http://support.apple.com/kb/DL1516
Java for OS X Lion 2012-001 - http://support.apple.com/kb/DL1515

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου