Η Microsoft στρέφεται στο Open Source

Είναι αλήθεια ότι η είδηση μας ξάφνιασε. Η Microsoft μαζί με την Apple είναι δύο εταιρείες για τις οποίες όλοι πιστεύουν ότι έχουν αλλεργία στο open source.
Παρόλα αυτά η εταιρεία που ίδρυσε ο Bill Gates σιγά σιγά αλλάζει στάση πάνω στο θέμα αυτό.

Καταρχάς έχει ήδη λάβει την 17η θέση σε ό,τι αφορά την κατάταξη των εταιρειών που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του πυρήνα του Linux (δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος). Επιπλέον, έχει δημιουργήσει την Microsoft Open Technologies.

Η Microsoft Open Technologies είναι μια θυγατρική της Microsoft η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με το ανοιχτό λογισμικό και τα ανοιχτά πρότυπα. Στόχος είναι το Open Technologies να λειτουργεί παράλληλα μεν αλλά ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας και να αποτελέσει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τις κοινότητες ανοιχτού λογισμικού.

Επιπλέον θα επικεντρωθεί στο να γεφυρώσει τις τεχνολογίες της Microsoft με άλλες που δεν της ανήκουν αλλά και στην ανάπτυξη των ανοιχτών προτύπων και του ανοιχτού κώδικα.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου