Real De Madrid FC

Η Ρεαλ Μαδρίτης (Real De Madrid) είναι ο ισπανικός ποδοσφαιρικός σύλλογος με τις περισσότερες κατακτήσεις τίτλων στην Ισπανία αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Είναι η ομάδα η οποία κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου συλλόγου τον 20ό αιώνα από την Fifa. 

Ιδρύθηκε στις 6 Μαρτίου 1902 και το πρώτο της όνομα είναι Sociedad Madrid Foot Ball Club αλλά της επετράπη να χρησιμοποιεί τον τίτλο Real τον Ιούνιο του 1920 όταν ο βασιλιάς της Ισπανίας Alfonso XIII της απέδωσε αυτόν τον τίτλο. 

Από την ίδρυση της Ισπανικής Λίγκας το 1928 η Ρεάλ Μαδρίτης ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ σε χαμηλότερη κατηγορία.

Κατά την διάρκεια της ιστορίας της η Ρεαλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 9 ευρωπαϊκά κύπελλα,3 Διηπειρωτικά Κύπελλα,31 πρωταθλήματα Ισπανίας αλλά και 18 κύπελλα Ισπανίας.

Το χρώμα της φανέλας της (λευκό), είναι δανεισμένο από τα χρώματα της ερασιτεχνικής ομάδας "Κορίνθιανς", που αγωνιζόταν το διάστημα εκείνο στην Αγγλία. Ο σύλλογος επίσης διατηρεί δεύτερη ποδοσφαιρική ομάδα, τη Ρεάλ Μαδρίτης Β

Οι Μαδριλένοι έχουν διάφορα προσωνύμια. Από τα πρώτα υπήρξαν το ‘’los merengues‘’ το οποίο παραπέμπει στο γλυκό μαρέγκα αλλά και το ‘’los blancos‘’ αναφερόμενο στο λευκό χρώμα της φανέλας της ομάδας. Το προσωνύμιο ‘’los vikingos‘’ χρησιμοποιήθηκε την δεκαετία του 1970 ένεκα των πολλών βόρειο-ευρωπαίων ποδοσφαιριστών που είχε στη σύνθεσή της η ομάδα. Προσφάτως οι ποδοσφαιριστές της αποκαλούνται και ‘’los galacticos‘’ επειδή η διοίκηση του συλλόγου έτεινε να αγοράζει δημοφιλείς και πολύ ακριβούς ποδοσφαιριστές. Η όλη διαχρονική επιτυχία της ομάδας αυτής της έχει χαρίσει τον τίτλο ‘’Βασίλισσα της Ευρώπης‘’.


Γνωστή είναι η αντιπαλότητα της με τον σύλλογο της Barcelona η οποία έχει τις ρίζες από πολύ παλιά όταν επί κυβερνήσεως Francisco Franco οι υποστηρικτές της Barcelona διατυμπάνιζαν ότι η Real Madrid είναι η ομάδα της κυβερνήσεως.

Ο εν λόγω κυβερνήτης επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το σωματείο της Ρεαλ ως μια προπαγάνδα έτσι ώστε να επιτύχει προσωπικούς στόχους και σκοπούς σε πολιτικό επίπεδο. Βοηθούσε την ομάδα έτσι ώστε αυτή να γίνει κυρίαρχη όχι μόνο εντός συνόρων αλλά και στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Προσπάθησε να καταπνίξει την Καταλανική γλώσσα και κουλτούρα και αυτό έφερε την ομάδα της Καταλονίας απέναντι τους. Από την άλλη πλευρά όμως οι Μαδριλένοι υποστηρικτές ισχυρίζονταν πως η ομάδα με τα περισσότερα κύπελλα κατά την διάρκεια της κυβέρνησης του Francisco Franco ήταν η Barcelona και πως η δική τους προσπαθούσε να μείνει εκτός των πολιτικών στιγματισμών. Αυτή η διαμάχη διογκώθηκε όταν η Ρεαλ Μαδρίτης άρπαξε τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή Αλφρέντο Ντι Στέφανο μέσα από τα χέρια της μισητής αντιπάλου Barcelona.

Το γήπεδο της ομάδας είναι το θρυλικό Σαντιάγκο Μπερναμπέου με χωρητικότητα 80354 θέσεων. Η κατασκευή του γηπέδου έγινε το 1947 επί προεδρίας του Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Το γήπεδο αρχικά είχε την ονομασία Σαμαρτίν ενώ το 1955 πήρε το σημερινό του όνομα προς τιμήν του προέδρου της ομάδας Σαντιάγκο Μπερναμπέου.


Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πρόεδρο που είχε ποτέ ο σύλλογος. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος κατόρθωσε να βγάλει από την αφάνεια τον σύλλογο και στα 35 χρόνια προεδρίας του να του δώσει ηγεμονικό ρόλο στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Οργάνωσε την ομάδα διοικητικά, κατάφερε να ανοικοδομήσει τον σύλλογο μετά τον ισπανικό εμφύλιο ενώ ήταν ο πρωτεργάτης στην δημιουργία του αθλητικού κέντρου της ομάδας, του περίφημου Ciudad Deportiva. Πέραν όμως του έργου του στην ‘’Βασίλισσα της Ευρώπης‘’ ο Σαντιάγκο Μπερναμπέου είχε συμβολή και στην απαρχή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Κατόπιν παροτρύνσεως του δημοσιογράφου Gabriel Hanot ο Μπερναμπέου ήρθε σε συνάντηση στο Παρίσι με τους Bedrignan και Gustav Sebes και από κοινού αποφάσισαν τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου εξέλιξή της είναι το σημερινό Champion’s League.

Πολύ μπροστά ο μεγαλύτερος σύλλογος του κόσμου, που παρουσίασε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το πλάνο «Real Madrid Resort Island» ο ισπανικός σύλλογος θα κατασκευάσει το δικό του νησί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2015. 

Αυτή η πρωτοποριακή ιδέα θα κοστίσει στους Μερένγκες 1 δισ. δολάρια και στο νησί θα υπάρχουν θεματικό πάρκο, 60 bungalows με πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία, 400 διαμερίσματα, μουσείο της Ρεάλ Μαδρίτης, αθλητικό λιμάνι και ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου με θέμα τη θάλασσα χωρητικότητας 10.000 θεατών.



Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι παραμένει τα τελευταία χρόνια στην κορυφή των πιο πλούσιων συλλόγων του κόσμου έχοντας ως μοναδικό στόχο την επανάκτηση των σκήπτρων στην Ισπανία αλλά και στην Ευρώπη.

Αξίζει να θυμόμαστε ότι :
1.Η Real de Madrid είναι η ομάδα με τα περισσότερα ευρωπαϊκά τρόπαια (9) και τα περισσότερα πρωταθλήματα Ισπανίας (31)
2.Έδρα της είναι το θρυλικό Σαντιάγκο Μπερναμπέου
3.Ανήκει στο γκρουπ των 3 ομάδων της Primera Division οι οποίες δεν έχουν υποβιβαστεί από την αρχή της δημιουργίας της λίγκα
4. Η Real de Madrid είναι ο πρώτος σύλλογος που τον Ιανουάριο του 2015 θα έχει δικό του νησί το «Real Madrid Resort Island»

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου