18 πράγματα για τα κουνούπια


Σε τί προβλήματα μας βάζουν την άνοιξη και το καλοκαίρι τα κουνούπια!
Για να τους αναγκάσετε να βγουν από το δωμάτιο, προσπαθήστε να ρίξετε σε ζεστό τηγάνι λίγη καμφορά. Ο καπνός της καμφοράς, είναι απολύτως ακίνδυνος για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα, αλλά προκαλούν τα κουνούπια να εξαφανιστούν αμέσως. Κάντε το αυτό κάθε δεύτερη μέρα.

Κατά τη διάρκεια της βόλτα σας στο δάσος για να μη σας τσιμπήσουν, θα πρέπει να ρίξετε σε μια χαρτοπετσέτα ή χαρτί λίγο λάδι γλυκάνισου, και όταν εξαπλωθεί, σκουπίστε απαλά τα χέρια και το πρόσωπό σας. Το άρωμα του γλυκάνισου φοβίζει τις μύγες, τα κουνούπια και διάφορες μικρές μύγες.

Αν δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές και τα κουνούπια σας πιούν το αίμα, μπορείτε να σταματήσετε τη φαγούρα με αμμωνία ή διάλυμα σόδας (μισό κουταλάκι του γλυκού ανά φλιτζάνι νερό).

18 πράγματα για τα κουνούπια:


1. Όταν ένα θηλυκό κουνούπι επιλέγει το θύμα καθοδηγείται από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέει το άτομα, καθώς και την οσμή του γαλακτικού οξέος που περιέχεται στον ιδρώτα.

2. Το θηλυκό κουνούπι αντιδρά στο φως. Για παράδειγμα, αν ανάψετε τα φώτα στο διάδρομο και ανοίξετε την πόρτα, τα θηλυκά κουνούπια θα πάνε εκεί, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να είναι στο σκοτεινό δωμάτιο. Με αυτή τη μέθοδο, που αποδείχτηκε με πείραμα, βοηθά στην καταπολέμηση των κουνουπιών.

3. Τα φτερά των κουνουπιών ποικίλλουν ανάλογα με τη συχνότητα 500-600 φορές το δευτερόλεπτο (μερικές φορές ακόμη και 1000), δημιουργώντας έτσι ένα διακριτικό ήχο.

4. Η ταχύτητα πτήσης ενός κουνουπιού είναι 3,2 km / h.

5. Τα δαγκώματα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

6. Όπως και άλλα έντομα των οποίων οι προνύμφες γεννιούνται στο νερό, τα κουνούπια αποτελούν την κύρια αιτία της μη εξάντληση των εδαφών.

7. Τα κουνούπια αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο των φυσικών κοινοτήτων.

8. Τα θηλυκά κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος προσελκύσουν τα αρσενικά με το χαρακτηριστικό λεπτό ήχο, ο οποίος δημιουργείται από τα φτερά.

9. Τα κουνούπια λαμβάνουν τις ηχητικές δονήσεις από τα ευαίσθητα μουστάκια τους.

10. Τα θηλυκά είναι ελαφρώς πιο λεπτά από τους άνδρες, τα νέα -όχι τα πιο μεγάλα σε ηλικία. Τα αρσενικά κουνούπια προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των ενήλικων θηλυκών.
11. Τα κουνούπια δημιουργούν σμήνη, όπου τα θηλυκά ζευγαρώνουν με τα αρσενικά.

12. Το θηλυκό κουνούπι γεννά 30-150 αυγά κάθε 2-3 ημέρες. Το ωάριο αναπτύσσεται σε έναν ενήλικα κουνούπι μέσα σε μια εβδομάδα.

13. Για την αναπαραγωγή των κουνουπιών απαιτείτε αίμα, έτσι ο ωοτόκος κύκλος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την κατανάλωση του αίματος.

14. Είναι γεγονός ότι τα αρσενικά κουνούπια δεν τσιμπούν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν υπανάπτυκτα σαγόνια. Τρέφονται με το νέκταρ των ανθοφόρων φυτών.

15. Υπάρχουν περισσότερα από 3.000 είδη κουνουπιών που ανήκουν σε 38 γένη.

16. Τα κουνούπια ζουν σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική.

17. Τα ορυκτά κουνούπια είναι γνωστά από το Ηώκαινο (περίπου 40 εκατομμύρια χρόνια πριν).

18. Το πιο κοινό κουνούπι (Culex pipiens), υπάρχει οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι.

Λίγα έντομα είναι τόσο ενοχλητικά όσο τα κουνούπια. Στο παρελθόν ως επί το πλείστον ενοχλούσαν τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών, σήμερα όμως τα συναντάς ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Και το πιο σημαντικό, τα κουνούπια δεν έχουν μόνο επώδυνο τσίμπημα, αλλά και μεταφέρουν διάφορες επικίνδυνες ασθένειες.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου