4.700 αστεροειδείς απειλούν τη γη



Περίπου 4.700 αστεροειδείς με διάμετρο άνω των 100 μέτρων, οι οποίοι συνιστούν πιθανό κίνδυνο για τη Γη, εκτιμάται ότι βρίσκονται σε τροχιές κοντά στον πλανήτη μας, σύμφωνα με....
τις πιο πρόσφατες παρατηρήσεις του υπέρυθρου διαστημικού τηλεσκοπίου WISE της NASA.

Ο αριθμός τους αποτελεί στατιστική εκτίμηση και έχει περιθώριο λάθους συν/πλην 1.500 αστεροειδείς. Επειδή το WISE, που τέθηκε σε τροχιά το 2009, συλλαμβάνει την υπέρυθρη ακτινοβολία, δηλαδή τη θερμότητα των ουράνιων σωμάτων, ήταν σε θέση να εντοπίσει ακόμα και τους πιο σκοτεινούς αστεροειδείς, που είναι ουσιαστικά αόρατοι από τα οπτικά τηλεσκόπια και γι΄ αυτό πιο επικίνδυνοι.
Η σχετική μελέτη θα δημοσιευτεί στο περιοδικό αστροφυσικής «Astrophysical Journal».

Η νέα ανάλυση εκτιμά ότι είναι διπλάσιοι περίπου, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, οι δυνητικά επικίνδυνοι αστεροειδείς που έχουν τροχιές χαμηλής κλίσης, ευθυγραμμισμένες με το επίπεδο της τροχιάς του πλανήτη μας. Ειδικά αυτοί οι αστεροειδείς φαίνεται να είναι κάπως φωτεινότεροι και μικρότεροι σε σχέση με τους υπόλοιπους που έχουν τροχιές, οι οποίες τους απομακρύνουν περισσότερο από τη Γη.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About Fotis_gate13

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου