Ο συνολικός πληθυσμός της Γης από το..."50.000 π.Χ έως και σήμερα"!!!


Τους μέτρησαν από τότε που περπάτησε ο Homo sapiens, μέχρι το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου.

Αν ο Homo sapiens είχε εφεύρει το ελιξίριο της νεότητας, τότε θα χρειαζόμασταν ένα μίνι ηλιακό σύστημα για να βολευτούμε όλοι! Επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι ζούμε σήμερα στη Γη και ασφυκτιούμε, φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν ζωντανοί και οι 107,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι που έκαναν ένα… πέρασμα από τον πλανήτη τα τελευταία 50.000 χρόνια!

Η εκτίμηση που διατύπωσαν επιστήμονες από το Γραφείο Αναφοράς Πληθυσμού που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, ίσως να έχει κάποια απόκλιση σε απόλυτους αριθμούς από την πραγματικότητα, αλλά έχει μεγάλη δόση αλήθειας, όπως υποστηρίζουν.

Από το 50.000 π.Χ. μέχρι και το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου 2011 είχαν ζήσει συνολικά στον πλανήτη μας 107.602.707.791 άνθρωποι. Απ’ όλους αυτούς, σήμερα είναι ζωντανοί περίπου 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Με άλλα λόγια, για κάθε ζωντανό άνθρωπο σήμερα, αντιστοιχούν 15 «φαντάσματα»! Μια καλή αρχή για να υπολογίσει κανείς πόσοι άνθρωποι έζησαν στη Γη είναι – σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Γουέντι Μπάλντουιν – να αρχίσουμε να υπολογίζουμε γεννήσεις από τότε που περπάτησε στη Γη ο Homo sapiens, δηλαδή πριν από 50.000 χρόνια.

Αρχίζουμε επομένως με τον Homo sapiens και φθάνουμε μέχρι το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, για το οποίο έχουμε πλήρη στοιχεία. «Το πρόβλημα είναι ότι στο ενδιάμεσο, το 99% των δεδομένων που θα μπορούσαν να μας δώσουν πληροφορίες είναι ανύπαρκτο!», λέει η δρ Μπάλντουιν. Η ίδια παραθέτει ορισμένα κομμάτια του παζλ. Κατά τον 20ό αιώνα ο ρυθμός των παγκόσμιων γεννήσεων ελαττώθηκε από 40 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους τον χρόνο στις 31 γεννήσεις το 1995 και στις 23 σήμερα.

Πολύ παλιότερα, το ανθρώπινο είδος χρειαζόταν υψηλότερο ρυθμό αναπαραγωγής για να καταφέρει να επιβιώσει, δηλαδή γύρω στις 80 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους. Κι αυτό γιατί τότε οι άνθρωποι δεν ζούσαν πολύ και ήταν λιγότεροι όσοι έκαναν παιδιά.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου