Οι Μάγια έκαναν σχέδια… τουλάχιστον ως το 7.500 μ.χ.



Εντυπωσιακά ευρήματα στις ζούγκλες της Κεντρικής Αμερικής ολοκληρώνουν την κατάρριψη του μύθου περί «τέλους του κόσμου» το 2012. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε πρωτοφανή ευρήματα στο φως στη Γουατεμάλα, σύμφωνα με όσα γράφει το Nasional Geographic σε σχετικό άρθρο του. Ενα από τα εντυπωσιακότερα, είναι μία κατοικία και χώρος εργασίας ο οποίος είχε καλυφθεί από το έδαφος.

Μεταξύ όσων αποκάλυψαν οι έρευνες εκεί, ξεχωρίζει μία τοιχογραφία όπου υπάρχουν διάφορες φιγούρες με χαρακτηριστικά που προσφέρουν πλούσια νέα στοιχεία για την ζωή και την κοινωνία των Μάγια, στα τέλη της πρώτης χιλιετίας.



Στην ίδια τοιχογραφία υπάρχει και μία αριθμητική και ημερολογιακή καταγραφή, χαρακτηριστική των Μάγια, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ημερολογιακές και αστρονομικές μονάδες για να υπολογίζουν τον χρόνο. Σε αυτήν, η μία από τις τέσσερις στήλες εμφανίζεται να περιέχει μελλοντικούς υπολογισμούς για 2.448.420 ημέρες, ή πιο απλά για 6.708 χρόνια μετά! Δεδομένου ότι τα ευρήματα χρονολογούνται περίπου στον 9ο αιώνα μ.Χ., ο άνθρωπος που έγραψε αυτά τα στοιχεία σκεφτόταν ή υπολόγιζε κάτι μέχρι και για το 7.500 μ.Χ. περίπου. Οπότε, είναι δεδομένο ότι δεν περίμενε να καταστραφεί ο κόσμος το 2012…

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου