Οι ζωντανοί θρύλοι του πόκερ


Με το θάνατο του Thomas “Amarillo Slim” Preston σε ηλικία 83, το πόκερ έχασε έναν ακόμα τους θρύλους του. Και όσο ο χρόνος δε σταματάει την κίνησή του μπροστά, οι παίκτες που πρωταγωνίστησαν στα πρώτα χρόνια του μοντέρνου πόκερ και του World Series of Poker αρχίζουν να γίνονται σπάνιοι.

Υπάρχουν όμως ακόμα πέντε κορυφαίοι παίκτες στους οποίους ανήκει δικαιωματικά η πνευματική πατρότητα όλων των σημερινών grinders και διεθνών αστέρων. Ξεκινώντας λοιπόν από τον γηραιότερο, ας τιμήσουμε και ας θυμηθούμε αυτούς που έχουν απομείνει ζωντανοί, ενεργοί και θρύλοι.

1. Doyle Brunson – 78 ετών
Δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος στο πόκερ τόσο ευρέως σεβαστός όσο ο Doyle Brunson. Γνωστός ως «Texas Dolly», ο Brunson ήταν ένας περιφερόμενος τζογαδόρος στη δεκαετία του ‘50, που ταξίδευε σε όλο το Texas και τις Νοτιοδυτικές Πολιτείες ψάχνοντας το μεροκάματο σε παράνομες λέσχες πόκερ.
Ήταν επίσης ένας από αυτούς που κάθισαν στο πρώτο τραπέζι του World Series of Poker το 1970. Έχει κερδίσει 10 events του WSOP, περιλαμβανομένου και του Main Event το 1976 και το 1977. Όλα αυτά τα μπρασελέ τον έφεραν (και τον κρατούν μέχρι σήμερα) στη δεύτερη θέση της λίστας με τις περισσότερες νίκες σε WSOP events, παρόλο που έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα το ‘80 και το ’90.

Έχει γράψει το «Πώς έβγαλα ένα εκατομμύριο δολάρια παίζοντας πόκερ» το οποίο πωλούνταν $100 τη χρονιά που κυκλοφόρησε, το 1978. Το όνομα του βιβλίου αργότερα άλλαξε και έγινε το «Super/System», ένα βιβλίο στρατηγικής που άλλαξε για πάντα τον τρόπο με τον οποίο παίζουν οι επαγγελματίες και είναι μέχρι σήμερα από τα πιο σημαντικά αναγνώσματα των παικτών πόκερ.

Στη διάρκεια του «poker boom» (μετά το 2003) είχε τη δική του αίθουσα online πόκερ, το Doyle’s Room. Παρέμεινε τακτικός των παιχνιδιών στα ψηλότερα όρια στο Λας Βέγκας και ήταν στην ομάδα των επαγγελματιών που τα έβαλαν με τον εκατομμυριούχο Andy Beal σε ένα θρυλικό παιχνίδι $100.000/$200.000 Limit Hold’em στο Bellagio το 2004.

Το βιογραφικό του μιλάει για συνολικά κέρδη καριέρας από live τουρνουά που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια δολάρια. Έγινε το 16ο μέλος του Poker Hall of Fame το 1988 και μέχρι σήμερα είναι το γηραιότερο εν ζωή μέλος.

2. Berry Johnston – 76 ετών
Σε έναν κόσμο γεμάτο με τόσα σκαμπανεβάσματα, όσα υπάρχουν στον κόσμο των τουρνουά πόκερ, δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που να έχουν επιδείξει την σταθερότητα σε βάθος χρόνους που έχει χαρακτηρίσει τον Berry Johnston.

Από το 1982 ως το 1985 βρέθηκε σε ακτίνα …βολής από τον τίτλο του WSOP Main Event τρεις φορές (3ος το1982, 4ος το1984 και ξανά 3ος το 1985) παρά τον κορυφαίο ανταγωνισμό. Και τότε κέρδισε το WSOP Main Event, την επόμενη χρονιά, το 1986, κερδίζοντας μαζί και $570.000. Αν και ποτέ ξανά δεν πλησίασε περισσότερο τη νίκη από την 5η θέση, πήγε ταμείο συνολικά 10 φορές στο WSOP Main Event, αριθμό ρεκόρ που δεν έχει καταρριφθεί μέχρι σήμερα.

Επίσης, έμπαινε στις πληρωμές σε τουλάχιστον ένα WSOP event κάθε χρονιά, από το 1982 ως το 2010, με πάνω από μια πληρωμές 21 από αυτές τις χρονιές.
Συνολικά, ο Johnston έχει πληρωθεί για τη συμμετοχή του σε 59 WSOP events –αρκετά για να καταλαμβάνει την 7η θέση στη λίστα με τους παίκτες που έχουν πληρωθεί περισσότερες φορές στην ιστορία του WSOP – και έχει βγάλει 2 εκατομμύρια δολάρια παίζοντας στον μεγαλύτερο θεσμό του πόκερ. Ο Johnston έγινε το 29ο μέλος του Poker Hall of Fame το 2004.

3. TJ Cloutier – 72 ετών
Υπήρχε μια εποχή που ο Τεξανός TJ Cloutier ήταν ένας παίκτης φόβητρο για όλους τους άλλους παίκτες πόκερ στον κόσμο. Η φήμη του μπορεί να έχει εξασθενήσει σήμερα, όμως παραμένει ένας από τους πιο κερδισμένους παίκτες παγκοσμίως, με $9,9 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη, παρ΄ όλο που έχει αποσυρθεί από το 2007.

Ξεκίνησε την καριέρα του με μια νίκη, σε ένα $2.500 event στο Plaza του Las Vegas τον Απρίλιο του 1983 και άρχισε να χτίζει τη φήμη του νικητή. Τα χρόνια ανάμεσα στο 1990 και το 2007, ο Cloutier είχε εξαψήφια κέρδη από τουρνουά πόκερ κάθε χρονιά. Μάλιστα, αν το 1988 και 1989 είχε καταφέρει να βγάλει άλλες 25 χιλιαδες δολάρια, το σερί αυτό θα ξεκινούσε από το 1985!

Έχει πληρωθεί 59 φορές από event του WSOP και ισοβαθμεί στη σχετική λίστα στην 7η θέση, με τον Berry Johnston και τον Chau Giang. Ο Cloutier έχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του WSOP main event, αφού τερμάτισε δεύτερος 2 φορές (το 1985 έχασε από τον Bill Smith και το 2000 από τον Chris Ferguson). Επίσης, τερμάτισε τρίτος το 1998, και πέμπτος 1988. Η γνώση του για τα τελικά τραπέζια μετατράπηκε σε κλασικά βιβλία στρατηγικής πόκερ, που έγραψε με τον Tom McEvoy. Ο Cloutier έγινε το 32ο μέλος του Poker Hall of Fame το 2006.

4. Billy Baxter – 72 ετών
Ο Billy Baxter ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης lowball στην ιστορία του WSOP. Και τα εφτά του χρυσά μπρασελέ προέρχονται από lowball events, μάλιστα τα 5 είναι σε No-Limit Deuce-to-Seven Draw events. Όχι ότι δεν έπαιζε No-Limit Hold’em: τα συνολικά κέρδη της καριέρας του, αποκλειστικά σχεδόν από αυτές τις δύο παραλλαγές, είναι στα $2,3 εκατομμύρια.

Αλλά και μακριά από τα τραπέζια, ο Baxter πιθανότατα βοήθησε το πόκερ περισσότερο από πολλού παίκτες, βάζοντάς τα με την κυβέρνηση για τη φορολόγηση των κερδών από το πόκερ. Ο Baxter έγινε το 33ο μέλος του Poker Hall of Fame το 2006.

5. Dewey Tomko – 65 ετών
Δεν είναι και πολλοί οι νηπιαγωγοί που έχουν καταφέρει να τερματίσουν δεύτεροι στο WSOP Main Event. Για την ακρίβεια, είναι μόνο ένας – αλλά τα κατάφερε δύο φορές.

Ο Dewey Tomko είχε ήδη ένα μπρασελέ από WSOP όταν έχασε από τον θρυλικό Jack “Treetop” Straus στο WSOP Main Event του 1982. Όταν έχασε για δεύτερη φορά την πρωτιά από τον Carlos Mortensen στο Main Event του 2001, είχε τρία μπρασελέ στην κατοχή του και θεωρούνταν ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες τουρνουά. Αν και έχει ρίξει τους ρυθμούς μετά το 2008, ο Tomko συνεχίζει να έχει κέρδη καριέρας από live τουρνουά που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Ο Tomko έγινε το 36ο μέλος του Poker Hall of Fame το 2008.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου