Δανία:Η πιο ευτυχισμένη χώρα της Γης


Διαβάστε για την έρευνα που πραγματοποιήθηκε και διαμόρφωσε το ''δείκτη ευτυχίας'', σύμφωνα με τον οποίο οι Δανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Πολύ χαμηλά η Ελλάδα.

Η πρωτιά των Δανών στην ευτυχία επιβεβαιώθηκε επισήμως από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Τζον Χέλιγουελ, Ρίτσαρντ Λαγιάρντ και Τζέφρι Σακς στην Έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία 2005-2011, η οποία εκπονήθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Οι ερωτήσεις κλειδιά τέθηκαν σε 1000 κατοίκους από 156 διαφορετικά κράτη και ήταν οι εξής ''πόσο ικανοποιημένος είναι κάποιος από το επίπεδο ζωής της χώρας του'' και ''Πώς βλέπει τον εαυτό ύστερα από πέντε χρόνια''.

Έτσι, διαμορφώθηκε ο ''συντελεστής ευτυχίας'', ο οποίος μετρείται στην κλίμακα από το 1 ως το 10. Με βάση λοιπόν την τελική βαθμολογία και σε κλίμακα από το 1 έως το 10, η Δανία, η Νορβηγία, η Φινλανδία και η Ολλανδία ξεπέρασαν όλες τις άλλες χώρες με μέσο όρο βαθμολογίας 7,6.

Έπονται ο Καναδάς, η Ελβετία, η Σουηδία, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Ιρλανδία. Όσο για την Ελλάδα, όπως ήταν αναμενόμενο, βρίσκεται πολύ χαμηλά, κατακτώντας την 42η θέση με 6,2 βαθμούς, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο Βήμα.

Τι ανέβασε τη Δανία στην πρώτη θέση

Το γεγονός ότι στη χώρα αυτή οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ισότιμα, η δομή των αμοιβών είναι η ίδια για όλους, ενώ το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο.

Σύμφωνα με την έρευνα οι Δανοί πολίτες εκτιμούν την πολιτική ελευθερία που υπάρχει στη χώρα τους, περιβάλλουν με εμπιστοσύνη τους κυβερνώντες τους και απολαμβάνουν ένα καθεστώς που μπορεί να τους φορολογεί τσουχτερά, αλλά παράλληλα τους φροντίζει μέχρι τελευταίας ρανίδας.

Share on Google Plus

About kostas.alm

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου