Κοιτώντας το... διαβολικό διδυμάκι της Γης


Στις 5 Ιουνίου, η Αφροδίτη θα κάνει μια μεγάλη βόλτα στον ουρανό

Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος κοντινότερος πλανήτης στον Ήλιο μας. Αν και μοιάζει σαν διδυμάκι με τη Γη μας ως προς τις διαστάσεις και τη χημική σύνθεση διαφέρει σημαντικά σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για έναν καυτό, αέριο πλανήτη γεμάτο τοξικά νέφη, πλήρως αφιλόξενο για οποιαδήποτε μορφής ζωής, βεβαίως. Η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πλανήτη αγγίζει τους 470° Κελσίου.

Στις 5 και 6 Ιουνίου η Αφροδίτη θα κάνει μια μεγάλη βόλτα στον ουρανό. Θα διέλθει ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο. Θα φαίνεται σαν μια μικρή κουκίδα στην φωτεινή επιφάνεια του ηλιακού δίσκου.



Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα σπάνιο. Συνέβη τον Αύγουστο του 2008 και πριν από αυτό είχε συμβεί το 1884 ενώ θα ξανασυμβεί, μετά τον Ιούνιο, σε 105 χρόνια.

Αν λοιπόν κοιτάξετε τον ουρανό εκείνες τις μέρες, θα δείτε ένα πολύ σημαντικό «μνημείο» της ιστορίας της αστρονομίας καθώς η διέλευση αυτή της Αφροδίτης βοήθησε τους αστρονόμους να μετρήσουν για πρώτη φορά το μέγεθος του ηλιακού μας συστήματος.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου