Η καθιστική ζωή αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη


Οι άνθρωποι που κάθονται επί πολλές ώρες κάθε μέρα για να παρακολουθήσουν τηλεόραση, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιοπάθειας και γενικότερα πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Το όριο κινδύνου φαίνεται να αυξάνει για μεν τον διαβήτη και την καρδιά με πάνω από δύο ώρες τηλεόραση τη μέρα, για δε τον πρόωρο θάνατο με περισσότερες από τρεις ώρες καθημερινά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Φρανκ Χου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για κάθε δύο πρόσθετες ώρες τη μέρα μπροστά στην τηλεόραση, αυξάνεται κατά 20% ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2, κατά 15% για καρδιοπάθεια και κατά 13% για θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.

Το κλείσιμο της τηλεόρασης και η ενασχόληση με κάτι άλλο, ιδιαίτερα με σωματική άσκηση, μπορεί να σώσει δύο ανθρώπους στους χίλιους από διαβήτη και καρδιοπάθεια. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πρόβλημα δεν είναι τελικά η ίδια η τηλεόραση, αλλά το γεγονός ότι εξαιτίας της οι άνθρωποι διάγουν καθιστική ζωή και καταντούν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, καθώς συνήθως τρώνε ανθυγιεινά φαγητά, ενώ βλέπουν. Οι επιστήμονες είπαν ακόμα ότι ανάλογες καθιστικές συνήθειες, όπως το παίξιμο βιντεοπαιγνιδιών ή η πλοήγηση στο διαδίκτυο με τις ώρες μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή, είναι πιθανό να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου