Τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν αλλαγές στον εγκέφαλο


Τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν αλλαγές στον εγκέφαλοΜια συνομιλία μεγάλης διάρκειας στο κινητό επηρεάζει και αλλάζει τον εγκέφαλό μας, ωστόσο οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα αν αυτές οι αλλαγές είναι επιβλαβείς.

Μελέτη που διεξήχθη από το Αγγλικό Ινστιτούτο Υγείας έδειξε ότι μια συνομιλία 50 λεπτών παράγει αυξημένη δραστηριότητα στο μέρος του εγκεφάλου που βρίσκεται κοντά στην κεραία του τηλεφώνου. Τα αποτελέσματα, τα οποία έδειξαν αύξηση 7% στον μεταβολισμό της γλυκόζης, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι τα μαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από τα τηλέφωνα έχουν κάποια επίδραση.

Ο καθηγητής Patrick Haggard, από το University College του Λονδίνου, προειδοποίησε ότι η έρευνα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή.

Πάντως, το πανεπιστήμιο του Manchester, σε μελέτη εγκεφαλικών όγκων από το 1997 μέχρι το 2008 δεν διαπίστωσε σημαντική αύξηση σε αυτούς παρά τη διαδεδομένη χρήση των κινητών τηλεφώνων.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου