Mageia 2 - Άνοιγμα της εταιρείας Mandriva προς την κοινότητα του



Η διανομή Mandriva (Mandrake) πριν λίγα χρόνια ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς διανομές. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, έχασε μεγάλο μέρος της δημοτικότητας της αλλά δηλώνει παρών και διεκδικεί επάξια και αυτή μια θέση στο Desktop μας.

Το Mageia 2 έρχεται σε διάφορες γεύσεις με πρωταγωνιστές τα περιβάλλοντα εργασίας KDE 4.8, Gnome 3.4, Xfce 4.8.3 , LXDE αλλά και με άλλους μικρότερους διαχειριστές παραθύρων όπως ο Razor QT. Στη νέα έκδοση θα βρούμε εκτός από τη γνωστή φιλικότητα και το καλόγουστο Artwork πολλά και δημοφιλή πακέτα στις τελευταίες τους εκδόσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα Gimp 2.8, το Adobe Flash plugin 11, το Skype και το VLC 2. Στην περίπτωση του Mozilla Firefox όμως έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Έτσι αντί να μας προσφέρει τις τελευταίες εκδόσεις η διανομή προτίμησε να μείνει στην ESR 10 που είναι Long Term Support και να μας δίνει μόνο τις αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Πέρα όμως απο αυτά έχουμε και κάποια ευχάριστα νέα για τους φίλους της διανομής. Η εταιρεία Mandriva αποφάσισε να συνεργαστεί με την κοινότητα και το Mageia να αποτελέσει τη βάση για τις εταιρικές εκδόσεις της δικής τους διανομής. Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που κάνει η Red Hat με το Fedora. Τέλος, να σημειώσουμε πως στην κοινότητα του Mageia είναι έντονη και η ελληνική παρουσία.

Ιστοσελίδα: http://www.mageia.org
Λήψη: http://www.mageia.org/el/downloads/

*Ο εγκαταστάτης της διανομής υποστηρίζει και ελληνικά. Οι μικρές παρατηρήσεις που έχουμε να κάνουμε σχετίζονται με κάποια ορθογραφικά λάθη. Για παράδειγμα έχουμε τόνους σε κεφαλαία γράμματα και το τείχος προστασίας έχει αποδοθεί σαν τοίχος. Λογικά όλα αυτά τα μικρής σημασίας λάθη θα διορθωθούν στις επόμενες εκδόσεις.

ΠΗΓΗ
Share on Google Plus

About mario1985

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου