Τα 10 πιο τρομακτικά αλλά και πιο ακίνδυνα ζώα του κόσμου


Πλάσματα που μοιάζουν σαν να βγήκαν απο εφιάλτη και που κανείς δε θα ήθελε να συναντήσει μόνος του στην άγρια φύση. Τα άκακα αυτά «τέρατα» έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με δεισιδαιμονίες και θρύλους και είναι απο τα πιο παρεξηγημένα όντα του πλανήτη.

Πράγματι, τα ζώα που ακολουθούν, όσο απωθητικά κι αν φαίνονται, είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο, αφού δεν έχουν ούτε δηλητήριο, ούτε δαγκάνες η κεντρί, ενω η κύρια πηγή τροφής τους είναι φρούτα, έντομα και πλανγκτόν. Ας δούμε λοιπόν τα δέκα πιο τρομακτικά και ταυτόχρονα ακίνδυνα, ζώα που υπάρχουν στη φύση.


1.Aye-aye



Μοιάζει σαν να βγήκε απο ταινία Γκρεμλιν κι όμως αυτό το κατά τ’άλλα συμπαθέστατο πλασματάκι είναι ένα παράξενο είδος λεμούριου που ζει στη Μαδαγασκάρη και είναι απόλυτα φιλικό και ακίνδυνο. Παρολαυτά, κινδυνεύει να εκλείψει αφού οι ντόπιοι το σκοτώνουν λόγω των δεισιδαιμονιών και τον προλήψεων που επικρατούν γι’αυτό.

2.Καρχαρίας- Προσκυνητής


Ο καρχαρίας προσκυνητής (επιστημονική ονομασία Cetorhinus maximus), γνωστός και ως παπάς ή σαπουνάς, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία με μήκος μέχρι 12 μέτρα και βάρος 19 τόνους. Αντίθετα όμως με τους αιμοβόρους συγγενείς του, το φιλικό αυτό κήτος, τρέφεται φιλτράροντας το θαλασσινό νερό

3.Νυχτερίδα βαμπίρ



Η τρομακτική τους εμφάνιση και το γεγονός οτι τρέφονται με αίμα έχει δημιουργήσει έναν φρικιαστικό μύθο γύρω απο το όνομά τους. Όμως δε πρόκειται ποτέ να μεταμορφωθούν σε σκοτεινούς τύπους με Τρανσυλβανική προφορά και σίγουρα δε θα πιούν το δικό σας αίμα,α φου ασχολούνται με πελώριες αγελάδες (οι οποίες ελάχιστα ενοχλούνται απο το δάγκωμα τους). Επίσης οι νυχτερίδες αυτές είναι απίστευτα τρυφερές και υιοθετούν με μεγάλη στοργή τα μωρά μιας άλλης νυχτερίδας αν εκείνη πεθάνει.

4.Όρνια


Έχουν δαιμονοποιηθεί γιατί είναι συνυφασμένα με την εικόνα ενός πλάσματος που περιμένει κάποιον να πεθάνει για να τον φάει. Εντάξει δεν είναι και τελείως εξωπραγματικό αυτό, όμως δε πρόκειται να ασχοληθούν μαζί σας καν, τουλάχιστον για όσο αναπνέετε ακόμα….

5. Ταραντούλα Γολιάθ



Το τρομακτικό με αυτό το πλάσμα είναι ότι όταν είχε εντοπιστεί πρώτη φορά, έτρωγε ένα καναρίνι. Παρά το μέγεθος και τη φήμη της όμως, αυτή η γιγάντια ταραντούλα δεν ασχολείται καθόλου με τους ανθρώπους ενω το δάγκωμά τους είναι πιο ανεπαίσθητο κι απο τσίμπημα σφίγγας

6.Αλιγάτορας Γκάριαλ


Μοιάζει πολύ με κροκόδειλο, αν εξαιρέσουμε την λεπτή τεράστια μουσούδα του. Λόγω της εμφάνισής τους πολύ τα φοβούνται και τα συγχέουν με τους σαρκοφάγους συγγενείς τους, όμως αυτό είναι τελείως αβάσιμο. Ο Γκάριαλ έχει πολύ εύθραυστα σαγόνια και αδυνατεί να δαγκώσει άνθρωπο ή οποιοδήποτε μεγάλο ζώο κι έτσι τρέφεται με έντομα και μικρά ψάρια

7.Αράχνη-Καμήλα



Ανατριχιαστικό τεράστιο είδος αράχνης που ζει στις ερήμους και έχει συνδεθεί με περίεργες φήμες όπως το οτι τρώει ανθρώπινο κρέας. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, αφού αυτό το παράξενο πορτοκαλί εξάποδο ζωάκι, όχι μόνο δε κάνει κακό σε ανθρώπους, αλλά χρησιμοποιείται κιόλας για να καθαρίζει χώρους απο έντομα που αποτελούν την κύρια πηγή τροφής του.

8.Γαλατόφιδο (Milksnake)




O φόβος για αυτά πηγάζει απο τον χρωματισμό τους, ο οποίος είναι τέλεια απομίμηση του δηλητηριώδους coralsnake και αυτό ακριβώς το «καμουφλαζ» τα προστατεύει απο τους επίδοξους θηρευτές. Στην πραγματικότητα όμως είναι εντελώς ακίνδυνο και φιλικό και δε πρόκειται να επιτεθεί αν προπαθήσετε να το κρατήσετε στα χέρια σας…. αρκεί να είστε σίγουροι οτι είναι πράγματι γαλατόφιδο κι όχι το δολοφονικό πανομοιότυπό του coralsnake

9.Σαλάχι Μάντα



Το μεγαλύτερο είδος σαλαχιού στο κόσμο, προκαλεί δέος, όχι μόνο λόγω του μεγέθους του, αλλά και γιατί παραπέμπει στο σαλάχι με το δηλητηριώδες κεντρί. Το συγκεκριμένο είδος όμως, είναι πανέξυπνο και εντελώς ακίνδυνο, δε φέρει καν κεντρί ενω τρέφεται με μικρά ψάρια και πλανγκόν.

10. Θαλάσσιο HatchetFish



Το καλύτερο το κρατήσαμε τελευταίο. Το ψάρι που μοιάζει να βγήκε απο τους χειρότερούς σας εφιάλτες και νομίζω ο λόγος είναι προφανής. Το συγκεκριμένο ψάρι είναι θαλάσσιο και ζεί σε μεγάλα βάθη, ενω αντίθετα απο τα Hatchetfish του γλυκού νερού, τα θαλάσσια είναι τρομακτικά άσχημα. Παρόλαυτά τρέφονται μονάχα με πλανγκτόν και μικρές γαρίδες, ενω ελάχιστα θα ασχοληθούν με τον εκάστοτε δύτη που θα τα κοιτάζει έντρομος

ΠΗΓΗ 
Share on Google Plus

About iordanis

Καλώς ορίσατε στο Παπαγάλο Του Διαδικτύου! Ο σκοπός δημιουργίας αυτού του blog είναι η συγκέντρωση αναρτήσεων που βρίσκουμε κατά καιρούς στο διαδίκτυο και μας κινούν το ενδιαφέρον, αλλά δεν αποτελούν απαραίτητα θέση και άποψη του παρόντος ιστολογίου. Ελπίζουμε να βρείτε θέματα που σας ενδιαφέρουν και να μας επισκέπτεστε συχνά!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου